Știi că la fiecare 15 minute, un câine este lovit de o mașinăîn România? Pentru unii șoferi nu sunt decât obstacole vii pentru care nu se deranjează nici să se dea jos din mașină după accident. Cei mai mulți trec pe lângă animale în agonie pe șosea fără vreun efort minim de a încerca să îi ajute. „Ce pot eu să fac? Oricum nu vine nimeni… Oricum mă grăbesc…. Oricum nu are vreo șansă…” Dar vrei să auzi o chestie interesantă despre șanse? Acestea există în măsura în care cineva face ceva.

Ce pot eu să fac?          

Poți începe prin a dona pentru a ne susține activitatea.De 15 ani, ROLDA răspunde la chemările celor care nu întorc privirea când dau cu ochii de un animal care agonizează pe șosea. Poți alege varianta decentă și civilizată și de a acționa din respect pentru viață sub orice formă a ei, mai ales în cazul unui animal a cărui viață a fost un șir lung de zile de foame, frig, frică și chin.

Oricum nu vine nimeni…

Misiunea noastrăîncepe cu apelul unei persoane care vrea să dea acea șansă. Noi preluăm animalul, îi acordăm îngrijirile necesareși muncim pentru reabilitarea lui prin găsirea unei locuințepermanente.

ROLDA există de 15 ani pentru a oferi o șansă la o viață decentă pentru câinii fără stăpân, cu probleme medicale. Nu eutanasiemnici măcar în stare critică dacă existăvreo șansă pentru ei să trăiască demn și să se bucure de viață. Iar dacă au fost cazuri în care nu am mai putut face nimic, le-am oferit măcar pe ultima sută de metri decența și blândețea de care nu au avut parte toată viața.

Oricum nu are vreo șansă…

Fiecare misiune de salvare înseamnă pentru echipa ROLDA momentul zero pentru acel patruped. La fel ca oamenii, există câini norocoși care sunt imediat remarcați de cineva care vrea săîi adopte, petrec timpul minim în adăpost și se bucură de o viață fericităîntr-o familie permanentă care îi iubește și respectă.

Este cazul micuțului Botic, găsit de colegul nostru Delu la un service local, unde fusese adăpostit de personalul de acolo după ce fusese lovit de o mașină.Fiind un puiuț simpatic, Botic nu doar s-a recuperat rapid dar a avut numeroase cereri de adopție. La scurt timp după ce a fost salvat, a plecat în Anglia unde trăiește alături de noii săi prieteni.

Ștefănuț, pe de altă parte, a fost salvat în ultimul moment de pe marginea drumului unde fusese lăsat să moară după ce a fost lovit de o mașină. De-a lungul anilor, am dat spre adopție căței fără un ochi sau chiar complet orbi, căței cu 3 picioare sau alte sechele lăsate de accidente. Fiecare donație contează și astfel am ajutat câini loviți de mașină să se recupereze complet sau chiar și doar parțial, dar suficient cât să poată trăi liniștiți alături de o familie iubitoare. Da. Exisă și astfel de oameni! Dar poți dona și ajuta și tu!

Apoi mai întreabă-te o dată…. Ce pot eu să fac?

Împreună putem schimba lumea în care trăim să devină exact cum o visăm.Dar nu cu vorbe, ci cu fapte. Alege să faci bine pentru un cățel ROLDA. Dă o șansă și fii tu schimbarea în bine de care au nevoie atâtea suflete. Vei schimba dramatic viața unuia dintre ei și vei contribui la a face lumea puțin mai bună pentru toți.

Fii printre cei care fac ceva și nu întorc capul la suferința unui biet animal!

Donează 2 EURO prin SMS la 8845 și susține efortul echipelor noastre!

 

Citeste mai multe despre ROLDA, despre ce am facut pana acum si proiectele noastre: rolda.ro/ajut/

 

Trimite SMS cu textul PRIETEN la numarul 8845 si donezi 2 EUR/luna pentru hrana unui caine din adapost. Poti opri donatia trimitand textul PRIETEN STOP la 8845.

 

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.

Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro.

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

Doneaza prin PayPal la roldadogs@gmail.com sau www.paypal.com/paypalme/savestrays

 

Date bancare:

Beneficiar: Fundația ROLDA

CUI: 18416340

IBAN RON: RO14BTRLRONCRT0PA6711501

EUR: RO58BTRLEURCRT0PA6711501

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Banca Transilvania

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.