Citeam la Vasilescu despre fetele lui și Quinn, după care am dat, în comentarii, de intelectualii români crescători de boraci. Sau intelectualii wannabe, nu știu.

Pentru intelectualul de genul acesta, copilul său e genial, în orice moment. COpilul său merge de la 7 luni, vorbește de la 1.5 ani, știe programare de la 2 ani iar pe oliță recită shakespeare. Evident este ahtiat după șah și îl joacă încă de când învăță să nu mai bage calul în gură și, ce e mai important, ascultă rock, neapărat rock de calitate, vechi, nu mizeriile care se fac acum. Dar rock de ăla bunu, da, nu metallica sau manowar, chestii cât mai de nișă, cărăra le și înțelege versurile, pentru că tânărul știe și engleză din primele zile, pentru că nu se uită la televizor și nu folosește tablete de la cea mai fragedă vârstă, lui îi place să tragă cu cornete.

Mă gândeam că e ok să ne poziționăm puțin și pe modelul realității reale în această problemă. Pentru că e posibil să existe doamne mai ușurele mental, care citesc aberații de astea și încep să își ia plozii la omor, gen Ăia de pe net joacă șah și tu știi doar să te scobești în nas? Ce are ăla și nu ai tu? JEAP JEAP MARȘ ÎN BAIE!

Oamenilor, nu aveți copii geniali. Dacă aveați copii geniali, ați fi știut cu siguranță, pentru că ar fi făcut lucruri cu adevărat geniale, cum ar fi să învețe singur matematică la 2 ani, unul din lucrurile pe care le fac majoritatea geniilor, pentru că mintea lor este mult mai deschisă spre abstract decât a noastră. Genial nu e când așează cuburi, nu e când zice Mama, caca și cu siguranță nu e pentru că a mers în picioare de la 7 luni.

Cât despre problema muzicii, aveți voi, cu adevărat o problemă. Fiecare generație are muzica sa, pe care o ascultă cu plăcere, pentru că muzica este una din puținele plăceri gregare umane. Așa cum părinții celor de vârsta mea erau iritați că ascultăm mizerii gen CC Catch, Boney M, Sandra sau, mai târziu Haddaway, Ace of Base, DJ Bobo, tot așa și copiii voștri trebuie și vor asculta mizerii precum 5gang, sely, BTS și alte porcării infecte. Nu îi mai obligați să asculte muzică veche, pe motiv că muzica veche e mai bună. Muzica veche e mai bună doar pentru voi, calitatea muzicii este exclusiv subiectivă.

Da da, știu, copilul ascultă doar rock după ce i-ați pus voi rock și i-ați deschis ochii. Ascultă pe dracu. Copilul încearcă să vă facă pe plac, așa cum fac toți copiii cu părinții lor. În realitate, muzica lor e alta și nu are nicio legătură cu rockul din mintea voastră. Trebuie neapărat să înțelegeți că voi, acum, pentru copiii voștri, sunteți bătrâni și prăfuiți, nu le mai băgați pe gât toate prostiile.

În imagine o avem pe fiica mea cea mică ascultând cu plăcere Maria Nazionale. Asta e, manelistă de mică, am încercat să îi pun numai rock de calitate, dar se scobește în nas și pleacă, nu prea o interesează.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.