Niciodată, nimeni, niciun stat, nicio organizație suprastatală, NIMENI nu a reușit să eradice un viciu. NIMENI și nimeni nu va reuși vreodată. Indiferent cât de mult ar fi interesați hipsterii fiecărei generații de sănătatea celor din jur, întotdeauna cei ce doresc să își satisfacă un viciu, o vor face. Indiferent de legislații sau piedici.

Comisia de sănătate a Senatului a acordat marţi raport de respingere propunerii legislative pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care folosirea ţigaretelor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi în consecinţă este interzisă în spaţiile publice închise.

Uite, cu faza asta mi se pare că se sare calul. Avem deja o legislație anti fumat foarte bună. Exagerată în unele locuri, dar, overall, foarte bună. Nu mai simți mirosul ăla împuțit de țigări în orice locație ai intra, nu mai mănânci cu fum în gât, de la oamenii de bine de lângă tine care tocmai au servit o masă copioasă și acum servesc o țigară în nasul tău, plini de civilizație, poți să mergi cu copiii în cluburi de biliard fără să ți-i afume cei ce sudează țigări una după alta.

Din păcate, ca de altfel întotdeauna, oamenii nu știu când să se oprească. Am obținut ceva bun, nu e suficient, trebuie să obținem tot. Hai să interzicem și vapatul, să interzicem și iqos, și glo, SĂ INTERZICEM TOT!!! Motiv? Trebuie să salvăm oamenii de la ei înșiși. Partea mai disturbantă este și declarația inițiatorului legii:

senatorul USR Cristian Ghica, a explicat că proiectul are menirea „să prevină şi nu să interzică”.

Deci da, interzicem orice fel de inhalare de nicotină, dar de fapt nu interzicem, prevenim. A dat, nu a luat, era bicicletă, nu mașină. Cu faze de astea face usr 1 pas înainte, 10 înapoi. Face chestii bune, după care apare un năuc de ăsta care vrea binele popular conform cum l-a învățat mă-sa că e mai bine și totul se duce dracului.

Aș vrea să se înțeleagă foarte clar. Sunt împotriva a orice înseamnă fumat, tatăl meu e mort de cancer la gât, făcut, cel mai probabil, de la fumatul a x pachete de țigări carpați zilnic. Niciodată nu o să fac reclamă pentru țigări, fie ele iqos, glo sau alte denumiri și nu o să particip la evenimente organizate de ei. Da, știu, spre deosebire de vloggeri, eu am coloană vertebrală și nu vreau să îmi hrănesc copiii cu bani obținuți din moarte.

Dar mai las-o-n mă-sa de treabă cu interzisul ăsta dement. Vapatul nu deranjează pe nimeni, iqosurile alea, în afară de mirosul îngrozitor de bășini nu lasă niciun fel de fum, gudroane și alte porcării.

Toate interzicerile astea absurde nu vor duce decât la un singur lucru. Încălcarea legilor tâmpe și înflorirea comerțului la negru. Ceea ce mă face să cred că Ghinea ăsta este plătit de mafia țigărilor, care prosperă doar în astfel de momente.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.