interzis-bicicletelor

Eu nu sufăr bicicliștii. Din varii motive. Primul ar fi că, dacă un om normal devine biciclist, automat i-a mai crescut un set de coaie, a devenit mai bun, mai atent cu mediul, mai superior, mult deasupra ta, cel ce merge în cazan, ca să folosesc termenul utilizat de acești supraoameni ai zilelor noastre.

Ar mai fi și faptul că sunt proști făcuți grămadă, nu știu să se comporte în trafic, nu au idee de priorități, nu semnalizează direcția de mers, semafoarele sunt opționale, trec pe trecerea de pietoni pe bicicletă și au pretenția să oprești, merg pe sensul invers al benzilor de bicicliști și fac crize că nu te dai la o parte și tot felul de alte mizerii pe care le întâlnesc zilnic în trafic, mergând cu cazanul meu.

Problema e că, dacă autoritățile nu se preocupă de dezvoltarea acestui segment de trafic, niciodată nu se va schimba nimic. Toate porcărioarele astea sunt din cauza lipsei de educație teoretică. Educație simplă și educație civică. Pentru că la școală acum se predă religia, în loc de sfaturi gen pietonii merg pe partea stângă a drumului pe direcția de mers sau bicicliștii trec strada pe trecere doar ținând bicicleta de ghidon.

Neavând educația aceasta, nu rămâne decât educația cea mai dureroasă, cea care face victime, de ambele părți a baricadei. Adică încurajarea oamenilor să folosească bicicletele și, prin exercițiu, învățarea regulilor de trafic și a regulilor de bună cuviință în trafic.

Problema e că autoritățile fac totul pentru ca lucrul ăsta se nu se întâmple. E în lucru o decizie similară și în București, Constanța și Cluj.

bicicliştii care au mai mult de zece ani şi nu sunt însoţiţi de părinţi nu vor mai avea voie să se plimbe pe centrul oraşului şi în parcuri.

Deci bicicleta, ca mijloc recreativ, ura și la gară? Copilul meu de 11 ani va fi obligat să meargă pe bulevarde, prin trafic, să se plimbe cu bicicleta, ca să nu fie deranjați domnii care dorm pe bani mulți, în slujba cetățeanului?

Care e logica? Serios, care?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.