Cele doua noi statii de metrou, Laminorului si Straulesti, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Straulesti, Magistrala 4, se deschid vineri, 31 martie, anunta Ministerul Transporturilor si Metrorex.

Calatorii vor putea folosi acest nou tronson din zona de nord-vest a Capitalei dupa terminarea ceremoniei festive (ora 14.00).

Sectiunea de metrou Laminorului – Straulesti are in total o lungime 2,1 kilometri. Proiectul de investitii are doua componente:
– extinderea retelei cu cele doua statii Laminorului si Straulesti;
– realizarea unui Depou Intermodal si a Parcarii Straulesti.

Lucrarile pentru extinderea Magistralei 4 au inceput in anul 2013 si au costat 1.115 mil. lei, proiectul beneficiind de finantare europeana.

Ca să înțelegeți de ce de azi avem metrou la poplaca, unde nu îi pasă nimănui, fix în zonele astea se construiesc și se vor construi niște rezidențiale uriașe de către proprietarii AFI Cotroceni. Alt gen de acces nu există, pentru că sunt în fundul pământului, unde a fost terenul ieftin. Normal, în doar 4 ani și nește melearde, s-a putut face metrou.

Între timp, în Drumul Taberei, în continuare nu e metrou și se intră/iese pe o singură stradă.
Propun ca domnii de la AFI să fie învitați să construiască un rezidențial și acolo, cu siguranță va apărea și nevoia populară de metrou.