(Scris de Tatiana Neamţu)

Motto: Vezi să scrii la obiect nu începi cu înflorituri gen „era o zi frumoasă de iulie şi mă îndreptam spre Deltă…” (citat Seniorul)

Aşadar – fără înflorituri – faptele cu rugămintea de a comenta dacă aveţi vreo idee:

Accident pe A2, la volan prietenul surorii mele într-o Skoda Fabia, loveşte din spate pe un nene cu Loganul aflat pentru prima dată pe autostradă (după cum a şi declarat) care a considerat necesar să se oprească pentru că a văzut un poliţist care dirija intrarea de pe centură pe autostradă. Poliţistul disperat face semn să plece loganului, nenea nu s-a mişcat. Skoda loveşte după ce frânează de la aprox. 70-80 la oră Loganul, din spate. Poliţistul a făcut procesul-verbal de constatare stabilit vina la loganul din faţă care a oprit nejustificat; vinovatul a fost de acord şi şi-a asumat vina; oprise pentru că „s-a emoţionat” că l-a văzut pe poliţistul care nu avea treabă cu el.

Maşina dusă pe platformă în Bucureşti la un centru de service agreat de Astra unde era încheiat RCA-ul. Din discuţii s-a sugerat că Astra depune o sumă de până în 6000 de lei în contul păgubitului şi restul rezolvă service-ul cu Astra direct.

Astăzi la constatare se spune că vor trece cel mai probabil daună totală, dacă nu vor considera că e fraudă (fiindcă a fost cel care a lovit din spate). Fraudă cu proces-verbal întocmit de poliţistul care-a fost martor ocular?

Maşina: Skoda Fabia din 2001 cumpărată în iulie 2013 cu 2500 de euro. Accident în august 2013.

Apoi la service s-a mai sugerat că se pot înţelege (păgubiţii) cu Astra ca după ce constată că trebuie daună totală să le dea maşina să o repare în regie proprie.

Treaba e aşa: dorinţa nu e de daună totală, ci de reparare a maşinii prin RCA, deşi e clar că piesele noi de Skoda sunt mai scumpe decât valoarea de piaţă a maşinii. Dacă e să fie daună totală pentru că asta e legea e ok, dar cum se poate evita ca păgubita (maşina e a surorii mele) să se aleagă cu o sumă mai mică decât a dat iniţial pe maşină şi fără maşină.

Care ar fi paşii de urmat pentru a evita asta?