(Scris de Tatiana Neamţu)

Motto: Vezi să scrii la obiect nu începi cu înflorituri gen “era o zi frumoasă de iulie şi mă îndreptam spre Deltă…” (citat Seniorul)

Aşadar – fără înflorituri – faptele cu rugămintea de a comenta dacă aveţi vreo idee:

Accident pe A2, la volan prietenul surorii mele într-o Skoda Fabia, loveşte din spate pe un nene cu Loganul aflat pentru prima dată pe autostradă (după cum a şi declarat) care a considerat necesar să se oprească pentru că a văzut un poliţist care dirija intrarea de pe centură pe autostradă. Poliţistul disperat face semn să plece loganului, nenea nu s-a mişcat. Skoda loveşte după ce frânează de la aprox. 70-80 la oră Loganul, din spate. Poliţistul a făcut procesul-verbal de constatare stabilit vina la loganul din faţă care a oprit nejustificat; vinovatul a fost de acord şi şi-a asumat vina; oprise pentru că “s-a emoţionat” că l-a văzut pe poliţistul care nu avea treabă cu el.

Maşina dusă pe platformă în Bucureşti la un centru de service agreat de Astra unde era încheiat RCA-ul. Din discuţii s-a sugerat că Astra depune o sumă de până în 6000 de lei în contul păgubitului şi restul rezolvă service-ul cu Astra direct.

Astăzi la constatare se spune că vor trece cel mai probabil daună totală, dacă nu vor considera că e fraudă (fiindcă a fost cel care a lovit din spate). Fraudă cu proces-verbal întocmit de poliţistul care-a fost martor ocular?

Maşina: Skoda Fabia din 2001 cumpărată în iulie 2013 cu 2500 de euro. Accident în august 2013.

Apoi la service s-a mai sugerat că se pot înţelege (păgubiţii) cu Astra ca după ce constată că trebuie daună totală să le dea maşina să o repare în regie proprie.

Treaba e aşa: dorinţa nu e de daună totală, ci de reparare a maşinii prin RCA, deşi e clar că piesele noi de Skoda sunt mai scumpe decât valoarea de piaţă a maşinii. Dacă e să fie daună totală pentru că asta e legea e ok, dar cum se poate evita ca păgubita (maşina e a surorii mele) să se aleagă cu o sumă mai mică decât a dat iniţial pe maşină şi fără maşină.

Care ar fi paşii de urmat pentru a evita asta?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.