femei armata

Curtea de Apel Bucureşti a sancţionat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pentru discriminare, hotărând că excluderea nejustificată a femeilor de la mai multe specializări din domeniul militar, dar şi alocarea unui număr foarte mic de locuri pentru fete în învăţământul militar superior nu respectă principiul egalităţii între femei şi bărbaţi.

Pe scurt, liceele și facultățile militare ofereau un anumit număr de locuri la concurs destinate femeilor. CIneva mintos s-a gândit că asta e discriminare și i-a reclamat la CNCD. Pentru că, nu-i așa, atunci când e vorba de apărarea țării, trebuie să fim foarte atenți să nu discriminăm femeile și să le permitem accesul la toate specializările, doar și femeile pot face fix același lucru ca și bărbații.

Așa, ca idee, în cazul unui conflict, de cine v-ați simți mai bine apărați, de 100 de infanteriști marini, mașini de luptă de 100 de kile fiecare, sau de 100 de păsărici delicate, dar care au avut acces nediscriminatoriu oriunde? Dar stați, știați că femeile care petrec împreună mult timp își sincronizează ciclurile menstruale? Ce faci dacă ai o chestie urgentă, cum ar fi să împuști niște ruși? Ceri piua, ca să îți pui un tampon?

Desigur, exagerez, dar e stupid. Armata, luptele, sunt ale bărbaților. Și nu, femeile nu pot să facă aceleași lucruri ca și bărbații, când e vorba de forță fizică. Aici nu e ITM, să fim plătiți egal, dar un bărbat să fie obligat să ridice 60 de kile, iar o femeie 35, pentru că suntem egali, dar ea e mai firavă. Aici e vorba de securitate, securitate pe care un grup voios de gâsculițe de astea, care și-au câștigat în instanță dreptul de „a ne apăra”, nu au cum să ne-o ofere.

Și știți care e problema reală ce rezidă de aici?
Ca grup, fetele învăață mult mai bine decât băieții. Pentru că băieții sunt ocupați să facă tâmpenii, desigur. Iar în liceele și facultățile de profil vor intra, pe bază de examen, tot mai multe femei, până când vom avea o armată condusă de păsărici.

Dar ce nediscriminatorii vom fi…