mariana-gheorghe-on-corporate-governance-in-romania-omv-petrom1

Acum vreo câteva zile…de fapt nu, mai bine să redăm cronologic faptele.
Prețul barilului de petrol a scăzut în ultimii 2 ani de la 140 de dolari la 40. Prețurile la pompă, în românia, au scăzut de la 6 lei la 4.30, cel mai mic preț văzut de mine prin zonă. Încercați să vedeți prețurile astea dpdv procentual, e mai haios.

Acum câteva zile s-a anunțat nuștiuce conferință între statele producătoare de petrol din Golf, conferință unde ar fi trebuit să se ajungă la decizia de a micșora producția de petrol, pentru a crește prețul barilului. Ca urmare a acestor vești, prețul barilului de petrol a crescut cu 5 dolari, până la 45 de dolari. Prin urmare, prețul la pompă în românia s-a dus de la 4.30 până la 5.10 lei, preț maxim văzut de mine, pentru aceeași benzină de 95.

Din nefericire pentru toată lumea, Arabia Saudită are alte planuri și vrea să inunde piața cu petrol, prin urmare nu le pasă de dorința celorlalți. La fel și Iranul, care tocmai a scăpat de un embargo vechi de 10 ani și dorește să vândă tot petrolul pe care nu a putut să îl vândă în această perioadă.

Normal, prețul barilului de petrol pe bursă s-a dus iarăși în cap, la 40 sau 39 de dolari.
Vă las să ghiciți ce s-a întâmplat cu prețul benzinei la pompă în românia.