V-ati uitat la siturile ce se lanseaza noi in rromania? Vi se pare ceva ciudat la ele? Nimic, nimic?
Hai ca va spun eu.

Toate, dar absolut toate au denumiri culeanu, cat mai complicate si cat mai greu de pronuntat sau scris.
Exemple, galagie.

Ghelir, zazazoo,trigwee, ubervu, heyo, tpu, ikonekt, veevid, toate par situri facute numai de-al dracului cat mai complicat de pronuntat, nemaivorbind de scris in limba rromana.

Asa ca, ma intreb si eu, ca omul simplu, utilizator de internet. In afara de a atrage banii pe care ii risipeste seedmoney prin rromania, care e rostul siturilor astea?
Se asteapta cineva ca eu sa pot memora cuvantul triqwee, sa il pot pronunta in vreun fel si sa pot sa il scriu?

Iar daca as vrea sa transmit prin viu grai cuiva “intra pe triqwee”, cum il pronunt? Ce fac, il silabisesc? Pronunt cat mai clar pe litere, sperand ca celalalt e destul de abil incat sa retina?

Nu stiu, nu as vrea sa fiu neaparat carcotas, dar se mai intreaba cineva de ce siturile astea nu au succes nici de-o culoare si ca dupa cateva luni de la lansare se inchid, ca defunctul braintv, care se adresa oamenilor destepti din romania (sic!), sau ca zazazoo, al carei proprietara dadea in octombrie interviuri ca va fi milionara din acel site, iar in martie il transforma in mirobolanta, dar imposibil de pronuntat sau scris, retea sociala numita triqwee?

Iar daca nu sunt doar misculatii finaciare, care plimba banii dintr-un loc in altul, oare nimeni nu se gandeste ca totusi suntem romani si fonetica noastra e total diferita de cea engleza? Sau ca mai exista in rromania si o populatie majoritara care nu stie engleza si care nu are cum sa isi dea seama ca veevid nu se scrie vivid, ci e englezita?

Sau ne-au orbit atat de tare aerele (a se remarca ca nu le spun basini, da?) anglo-saxone incat uitam ca mancarea noastra nationala e fasolea cu ciolan?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.