Sunt un cinefil de circumstanță, mă uit la multe filme și seriale, dar doar dacă mă relaxează. Nu mă uit la drame, nu m-aș uita la Handmaid’s Tale nici dacă m-ai plăti, de exemplu. În rest, consum cu plăcere chestii, să îmi detașez mintea de la ce este, de fapt, în societatea care mă înconjoară.

Ce nu îmi place la filme, oricare ar fi ele, este că rămân înțepenite în niște paradigme stupide, care îți taie instant magia și te aduc cu picioarele pe pământ.
Mai exact, genul acela ea și el fac dragoste toridă, vedem spinări mișcându-se ritmic, se mai geme ici și colo, eventul un sân din laterală și se termină. Bănuim toți că a terminat el, că ea nu are vreo explozie ceva.

După care tipa se dă jos din pat, având grijă să aibă un cearceaf tras întotdeauna peste piept. WHO THE FUCK DOES THAT? Ce femeie sănătoasă la cap, după ce e explorată prin toate alea, își pune cearceaful peste când se duce la baie? Las-o naibii, acum 1 minut era pe tavan, implementând PNDL3 în interior, după care devine brusc sfioasă, să nu vadă partenerul cum îi atârnă sânii?

Bine, mai sunt diverse de astea, gen dacă îi pune batista cu cloroform la gură, în 2 secunde a leșinat, deși e o prostie, ar trebui să stai cu nasul acolo minute bune ca să începi să te simți amețit. Sau tetierele scoase de la scaunele din față, ca să îi vezi pe actori. Sau clasicul de la Mythbusters, cu surdinele de la armă, care transformă focul de armă într-un piuit, iar aia chiar e bătaie de câmpii, am auzit personal focuri de armă cu amortizor, nici pomeneală.

Ori sexul cu cearceaf între ei, ceea ce e maxim de penibil. Sau scenarii ca in Blacklist, unde Reddington nu are incredere in tehnologie, nu are telefon mobil decat daca e vechi, cu butoane, ca sa nu poata fi detectat, dar Dembe, care e 100% din timp langa el, are frumusete de smartphone.

Dar cel mai tare mă enervează cearceafurile vieții. Bine, acum nici reversul nu este chiar perfect, am văzut acum niște ani un film francez, au făcut sexulică, ea se dă jos din pat cu mâna între picioare, să țină etanș și se duce la baie, cadru lung pe ea tot drumul, mergând ușor crăcănată și în fugă. Nici chiar așa.

Îi aduci niște hârtie igienică…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.