Urmăresc, de ceva vreme, greva celor din sindicatul SAG AFTRA, oamenii care lucrează, în fapt, la toate filmele care se produc în US. Absolut demență ce e acolo, s-a ajuns la faze în care studiourile, în fața cărora se făcea grevă, au tăiat coroanele copacilor de pe stradă, ca să nu le mai ofere umbră greviștilor. Sau declarații publice gen Vom aștepta până rămân fără mijloace de supraviețuire.

Și asta pentru că oamenii aceia sunt plătiți atât de prost, încât nu își permit asigurări medicale. Iar a nu avea asigurare medicală, în US, echivalează cu moartea. Bine, în US echivalează cu moartea orice boală gravă pe care o ai, dacă ești sărac, pentru că asigurările oricând pot zice că nu mai plătesc partea lor, iar tu nici măcar nu îi poți da în judecată, pentru că nu ai bani de un avocat.

Între timp, studiourile se laudă cu banii cheltuiți pe filme. Mizeria aia de Barbie a cheltuit 150 de milioane de dolari doar pe marketing, pe lângă cei 145 cheltuiți pe producție.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.