rromanii sunt un popor bogat, plin de bani si fara griji. Case, masini, cosul zilnic deja nu mai e o problema. Radeti, nu? Pai asta zic si eu, altfel nu inteleg o iota comportamentul lor cand e vorba de castigat bani.
Exemple?

Cu duiumul. Acum ceva timp am vorbit cu un fost blogger cunoscut din Timisoara sa faca o tema de wordpress, contra cost. Nu mai vorbesc de faptul ca nu era pentru mine si imi pusesem obrazul in fata celui ce dadea banii ca tipul e serios si o sa faca o chestie foarte misto.
Dupa 2 luni, cunoscutul fost blogger imi explica faptul ca il deranjez din intensele trairi cu banii mei fara valoare (300 euro). Dupa inca o luna, apelam la altcineva, deja fiindu-mi rusine in fata clientului, care imi batea obrazul.

Rares de la Bioget a facut un concurs pe site cu premiu 2 laptopuri de ultima generatie. Ce trebuia sa faci pentru asta? Mai nimic. Doar sa uploadezi filme pe Bioget. Cel ce uploada cele mai multe, castiga. Simplu si usor de atins, nu?
Pai nu. Pentru ca din cateva mii de unici zilnic, nimeni nu se baga sa uploadeze. Ce, sa ii faca aluia baza de date si sa aiba sansa de a nu castiga? Ia mai da-l dracului de capitalist. Asa ca s-a inscris un singur om.

Am pe blog concurs cu Arsenal Park. Se plateste absolut tot, transport, mancare, bautura, pentru 2 persoane, un weekend intreg. Singura cerinta era sa pui un film pe blog si o povestire. Sunt doar cateva inscrieri mari si late. Pentru ca doar nu o sa puna ei link catre un site, fara sa primeasca nici un ban. Daca cumva, doamne fereste, nu castiga?

Iar dupa aia ne cacam pe noi pe bloguri si in comentarii ca vai, nimeni nu ne da bani, ca vai, cartelul acapareaza toate castigurile de pe piata iar blogurile mici nu au unde si cum sa creasca si ce cruda e viata.
Nu, blogurile mici vor sa fie crescute de altii si bagate in seama fara sa faca nimic. Atat. Vor sa primeasca bani doar pentru ca exista si sunt niste mari oameni, care nu se coboara sa faca chestii minore. Pentru ei, mia de euro este doar o moneda de schimb.
Uite de aia o sa va stingeti in bezna zelistului. Pentru ca sunteti prea buni pentru niste bani atat de mici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.