Azi m-a trimis proprietara să îi cumpăr ceapă, declarând că sunt sacrificabil în calea coronavirusului, cât timp nu are ceapă să gătească varză călită cu fleică de porc, de aia cu foi de dafin și boabe de piper, poate trecută un pic și prin cuptor, să îi dea culoare.

După cele 11 îmbolnăviri de ieri și cele vreo 50 anunțate pe surse pentru astăzi, evident, iarăși s-a instalat panica, iar e plin de oameni prin hypermarketuri, gata să se încaiere pentru tot felul de cumpărături. Și plin de pensionari.

Oameni buni, aveți grijă de bătrânii voștri, pentru că, cu siguranță, nu ies din casă de plăcere, ci de frică și de nevoie. Doar că, conform tuturor statisticilor, ei vor fi cei mai loviți de coronavirus și ei vor muri. Părinții voștri, bunicii voștri, vor muri pentru că v-a fost lene să le duceți niște baxuri de apă și niște alimente neperisabile.

Și chiar dacă nu sunt rude și sunt vecini, întrebați-vă vecinii care sunt în vârstă dacă au nevoie de ceva, înainte de a ieși la cumpărături de apocalipsă. AJutați-i, pentru că sunt tot oameni.

Știu că e mai ușor să râdem de ei și să îi arătăm cu degetul. Dar dacă unul dintre voi ajută un bătrân, e un bătrân mai puțin pe străzi, mai puțin expus morții.

Hai să încercăm să fim oameni, înaint de a fi troli.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.