Mă uitam la știrea cu doctorii arestați de la spitalul de arși. Cei care făceau operații estetice și le decontau la CAS drept arsuri grave, una din doctorițe având în cont 700 000 de euro. Șapte sute de mii de euro.

Și mă gândeam că devine atât de ușor să blamezi toată breasla medicilor, pentru acțiunile unora din reprezentanții săi. Toate acele discuții despre salariile mizere din sănătate și despre condițiile improprii, dispar ca măturate de un burete uriaș.

Pentru că toată lumea știe câte un medic șpăgar. Cel puțin unul. Iar asemenea știri nu fac decât să aducă la suprafață aceste amintiri. Mie îmi vin în cap doar doctorii morții de la spitalul din Constanța.

Dar tot mie îmi vin în cap și medici care vin de acasă cu bani, pentru tratamentul pacienților pe care îi au în grijă. Medici care își cumpără singuri, din banii proprii, instrumentarul necesar în sala de operații, pentru că altfel nu ar putea opera. Medici care își sacrifică practic viața, rămânând în românia, deși ar putea câștiga sute de mii anual, într-un spital din germania.

Nu toți doctorii sunt la fel, așa cum nu toți oamenii sunt la fel.
Uscături sunt peste tot.

Screen Shot 2014-04-28 at 01.02.51

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.