Mă uit pe net și aiurea la kilogramele de dezamăgire etalate față de ultimul star wars. Dar vai, dar lobotomizați și depersonalizați, un film care încă așteaptă să fie făcut, dar vai, să se închidă star wars.

Oamenilor, înainte de a vă da cu părerea doctă despre film, nu uitați de ce v-a plăcut acest film. PENTRU CĂ ERAȚI COPII. Pentru că aveați mințile deschise, bureți care absorbeau noul, care absorbeau spectaculosul, care priveau fiecare frame cu adorație, pentru că era ceva extraordinar, ceva nou, ceva nemaivăzut.

Acum sunteți doar niște adulți acriți, chiar dacă voi vă vedeți altfel. Acum sunteți profund sătui de sf, sătui de avengers, captain america, thor și restul și nimic nu vi se mai pare spectaculos, acceptabil, mișcător. Totul trebuie să fie la superlativ, trebuie ca pe voi să vă miște totul și să vă impresioneze.

Nu fiți egoiști. Nimănui nu îi pasă de voi, așa cum nimănui nu i-a păsat de părinții voștri, când s-au făcut SW 4, 5 și 6. Cred că fiica mea a văzut ultimul SW de minim 10 ori. Și nu, nu a văzut niciodată filmele vechi, pentru că nu există dublaj în limba română (nu vă chinuiți să îmi explicați cât de util e să le vadă în engleză, am ajuns la gradul în care dau delete direct. mulțumesc.) Dar universul acțiunea, TOTUL, au impresionat-o și se uită de fiecare dată la el cu aceeași plăcere. Și e un copil de nici 7 ani.

Duceți-vă COPIII la star wars și lăsați-i să îl vadă neinfluențați de atitudinea voastră. Veți vedea în ochii lor același miracol pe care l-ați întâlnit voi când ați văzut filmul prima oară.

De abia aștept să mergem la rogue one.