Îmi aduc aminte cu plăcere că, atunci când bitcoin era în jur de 30 000 unitatea iar eu scriam să nu fiți tâmpiți și să cumpărați, pentru că e o bulă speculativă și se va sparge cu elan, era plin de specialiști în economie și risk management care îmi explicau că, de fapt, eu sunt tâmpit și nu am deloc cunoștințe economice (deși, practic, am trecut prin 2 facultăți economice) și că asta e valoarea, blockchain este tehnologia care revoluționează monedele și prețul va crește chiar și mai mult.

Degeaba explicam cui voia să asculte că o monedă nu e monedă dacă are volatilitate ridicată și nu este garantată de nimic, bitcoin nu poate fi decât un așa zis instrument de investiție, instrument supus manipulării pieței în orice moment, datorită inexistenței restricțiilor bursiere sau bancare. Ce vorbești, așa ceva nu există, și moneda normală e volatilă și nu are garanții, habar nu ai.

Bitcoin a scăzut luni cu peste 10%, sub pragul de 5.000 de dolari pe unitate, investitorii în monede virtuale continuând să îşi vândă din deţineri.
Pe parcursul tranzacţiilor de luni, bitcoin a atins un minim al zilei de 4.970 de dolari pe unitate, pe platforma pentru monede virtuale Kraken, acesta fiind cel mai redus nivel atins după 12 octombrie 2017.
Bitcoin este în scădere cu 63,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 73% faţă de un nivel record absolut.

Sincer, îmi pare rău pentru cei ce au cumpărat aiurea așa ceva și și-au pierdut banii. Din păcate, toate țepele acestea, numiți-le cum vreți voi, bitcoin, ponzi, caritas, delfin, se bazează pe un singur lucru. Lipsa de pregătire economică a claselor sociale inferioare și pe dorința lor de îmbogățire rapidă. Așa a scos bani Ponzi, așa a scos bani Caritas, așa și-au scos banii niște băieți deștepți cu Bitcoin.

Sper doar că unii amici de-ai mei nu și-au cumpărat mining rigs, așa cum voiau, cu investiții enorme.
Sper.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.