Ma uitam aseara la aberatiile lui Basescu, despre cum a dus el rromania prin furtuna si cum faptul ca a taiat pensiile si salariile saracilor a fost marea lui realizare. Uitand ca Boc a demisionat de bine ce era in tara.

Intre timp, Daimler investeste la noi. Vreo 300 milioane de euro, la Sebes. Adica au decis ca e loc de stabilitate si loc de bine. Mie imi spune ca asta inseamna si ca se va face centura aceea a sebesului, centura pentru care atatia soferi au suferit ani de zile.

Iarasi intre timp, si asta e chiar o veste pe sufletul meu, se infiinteaza o companie de stat pentru a se da drumul la proiectul de la Rosia Montana.

Guvernul va crea o nouă companie care se va ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană, operaţiune deja planificată într-un document în care este menţionat că proiectul poate genera venituri şi încasări bugetare de mai multe miliarde dolari, poate relansa industria minieră şi crea locuri de muncă.

Asta chiar e o veste care mi-a luminat ziua. In sfarsit se misca ceva acolo, in sfarsit oamenii aceia vor avea si ei locuri de munca, nu vor fi trimisi la cules de ciuperci de hipsterii ingrijorati de calitatea vietii, care hipsteri nu au vazut in viata lor cum arata paraul rosu din Rosia Montana. Hai cu Fan Festul. Nu stiu de ce, dar prevad niste festivaluri de mare angajament in zona, in care mari activisti din zona, vor canta pe ritmuri de folk despre cat de frumos e agroturismul si ce viata placuta si sanatoasa e prin paduri, in cautarea hribilor si ghebelor, vandute cu sute de euro kilogramul, catre strainii binevoitori in consumarea a atari delicatese.

Ce inseamna asta pentru noi, in cazul in care nu v-ati prins?
Inseamna ca se creeaza, in sfarsit, dupa ani intregi de jaf haotic strict pe spatele oamenilor, locuri de munca. Inseamna ca in sfarsit, mergem inainte si ceva se intampla. Si nu e ceva-ul nostru de zi cu zi, ci este ceva de bine.