Am mai avut un Firestick, acum câțiva ani, nu știu câți, pentru că cei doi ani de pandemie mă încurcă lejer, nu mai țin minte ce am făcut în perioada asta. Am luat, atunci, varianta lite
, habar nu aveam cum funcționează și ce face, așa că a fost o mică țeapă, pentru că se mișca ca ochiul mortului, se înțepenea în timpul filmului, chestii de astea. La un moment dat i-am pierdut telecomanda, așa că, după câteva luni, am aruncat firestickul, că nu ai ce să faci cu el fără telecomandă. După care am găsit telecomanda, la vreo 2 zile, de îmi venea să mă duc să scociorăsc în tomberon.

Așa că, acum, mi-am luat varianta 4K Max, pentru că știam deja la ce să mă aștept. Normal, nu mai e laggish, merge de zbârnâie, totul ok, am Plex, Netflix, Amazon video, Eurosport, Spotify la dispoziție, pe aceeași telecomandă care, la rândul este, este compatibilă cu orice televizor.

O să spuneți că, în ziua de azi, nu mai ai nevoie de așa ceva, pentru că ai televizoare smart. Well, eu am 2 televizoare smart, un Sony cu Android și un Samsung cu Tizen. Una din aplicațiile pe care le folosesc este Eurosport Player, unde mă uit la snooker, golf, bowls și, în general, sporturile care nu sunt de masă în românia.

Pe Tizen au rezolvat-o simplu, au scos aplicația din librărie acum vreun an. Pur și simplu a dispărut și aia a fost. Pe Android, după ce o instalezi, este moartă, nu face nimic, nu reacționează la nimic, nu poți decât să o deschizi și atât, nici măcar parola nu merge.

Degeaba ai smart tv, dacă televizorul nu primește updateuri corecte, care să permită să folosești aplicațiile preferate. Dimpotrivă, e ca un joc de-a puia gaia, poți urmări stresul producătorului de a face decrepită tehnologia de pe televizor, care este, de altfel, bun, ca să te facă să iei modelul următor. Păcat că nu prea se mai fac televizoare non smart, pentru că aș fi renunțat bucuros la combinele astea 2, care mai sunt și cât jumătate de perete, pentru un televizor simplu, în care să înfig un chromecast sau un firestick.

Pe firestick, dacă nu știați, există aplicația Downloader, care vă permite să instalați orice tâmpenie de pe net, cum ar fi o aplicație dedicată de IPTV, unde să urmărești, în liniște, diverse sporturi interesante sau să ai o bibliotecă enormă de discuții intelectuale, de budoar.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.