Domnul ministru al învățământului, această cati andronescu tunsă scurt, a declarat că absolvenții care nu au luat bacalaureatul vor fi sprijiniți. Unul din sprijinuri ar fi încă o sesiune de bac, deci 3 în total.

Eu nu am înțeles ceva.
De ce trebuie sprijiniți și de ce toată lumea face totul ca diploma de bacalaureat să vină, nu-i așa, ca o încununare a tuturor eforturilor depuse?

Nu e nici o rușine să nu iei bacul. Așa cum nu e nici o rușine să nu faci un master sau de ce nu, să fii doctorand degeaba. Fiecare om are limitele sale proprii, pe care ar trebui să învețe să și le accepte. Atâta pot, hai să devin cel mai bun în limitele a ce pot eu să fac.

E normal, acum de-abia încep să apară roadele educației de pe internet și a NLP-urilor infiltrate în toate mediile. Ești cel mai bun, tu ești cel mai tare, tu poți mai mult de atât, schimbarea e în tine. Iar oamenii chiar ajung să creadă că ei de fapt sunt mai buni, că și copiii lor sunt mai buni.

Asta nu ar fi o problemă, fiecare e liber să creadă ce vrea, viața te aduce cu picioarele pe pământ. Problema e că, la nivel instituțional, se acreditează ideea că, fără bac, ești ultimul om. TREBUIE să iei bacul, bacul e necesar, bacul e aer, apă și viață.

După care ne mirăm că nu avem școli de meserii, nu avem oameni calificați care să ne facă cizme, sau mașini, sau grâne. La nivel instituțional, munca devine rușinoasă, pentru că, dacă nu ai bacalaureatul și nu intri la facultate, nu ești om.

Desigur, scopul final este ca acești bacalaureați să dea admitere și să intre la facultate. Să ne imaginăm ce concurs de admitere poate susține un copil atât de alfabetizat încât a luat bacalaureatul din 3 încercări. Gânditi-vă la ce facultăți de prestigiu poate aplica un asemenea specimen.

O țară de intelectuali de Spiru Haret, o țară de agenți de vânzări de la Dimitrie Cantemir și casiere în Cora de la Româno-Americană.

PS: Căutând o poză pentru articol, am găsit un site care se ocupă de problematica diplomelor de la Spiru Haret. Mi se pare ingenialistic.

cum-sa-ti-iei-diploma-de-la-spiru-haret

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.