Probabil nu știați, că nu intră în preocupările nimănui, dar, după falimentul Lehmann Brothers și bailoutul Goldman Sachs, terminat cu celebra fază cu închiriatul insulei și mega petrecerea de 100 de milioane de dolari, dată de executivi, pentru că salvaseră banca, cu banii guvernului, statele civilizate, în frunte cu US și terminând cu UE, au decis să elaboreze un set de reguli și legi care să împiedice, în viitor, bailouturile bancare, pentru ca lumea fincanciară să nu mai treacă vreodată prin așa ceva.

Și iată, nu a mai trecut. Până în 2023, când, la primul semn de slăbiciune bancară, știți ce au făcut statele care au elaborat acel dur pachet de legi și alea? Da, exact, au făcut bailout bancar. Janet Yellen a salvat, practic, clienții Sillicon Valley Bank, garantând toate depunerile, Elveția a modificat legislația pentru ca Credit Suisse să poată fi achiziționată de UBS și le-a pus la dispoziție un fantastic pachet de 250 de miliarde de euro, ca să se asigure că nu vor păți nimic.

Bursele asiatice nu se simt nici ele bine, viitorul sună drăgăstos.
Problema e că, as usual, aceste reguli draconice împotriva bailouturilor vor fi puse în aplicare când vor începe să crape băncile din țările cerșetoare, gen românia. Așteptați puțin să intre Raiffeisen în mica vrie ce se prefațează. Să vedeți cum, la noi, poporul trebuie să își asume paguba.

Da da.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.