Un prieten s-a gandit să îşi facă blog şi mi-a cerut o părere. De unde să cumpere domeniul şi de unde să cumpere hosting, el nepricepându-se deloc la aşa ceva. L-am sfătuit, bineînţeles nu m-a ascultat şi a cumpărat hosting din rromânia, de unde a vrut el. A găsit pe site cel mai ieftin hosting, de tipul 1 euro pe lună, a cumpărat pe un an şi aia a fost. De reţinut că situl său nu se vrea nimic simandicos şi nu prevede vreun trafic uriaş. Aşa că în principiu, alegerea nu a fost proastă.

Şi vine la mine, să îi instalez wordpressul. Unde vine surpriza.
Hostingul ăla ieftin e vândut fără baze de date. Practic poţi să pui pe el mai nimic.
Sună omul la hosting şi întreabă Bă pplz, nu mi-aţi dat baze de date, eu nu asta voiam. Răspunsul? Nici o problemă, vă facturăm acum o bază de date, cu 6 euro.
6 EURO??? Aloooooo! Unde ne trezim? În vestul sălbatic? Cum să ceri 6 euro pe o bază de date??

Nu mai vorbesc de faptul că mi se pare mai mult decât absurd să vinzi hosting fără mysql. Adică ce să facă ăla cu hostingul? Să admire poze, în limita a 180 MB de spaţiu? Mi se pare rea voinţă să vinzi aşa ceva.

Problema e că aproape că îmi pare rău să fac asta. Pentru că la vânzarea de domenii sunt singurii care vând domenii dot ro cu plata pe 1 an. Iar eu m-am înţeles bine cu ei, din acest punct de vedere. Dar dacă trecem cu vederea lucrurile astea, serviciile în rahatul ăsta de ţară nu o să se îmbunătăţească niciodată şi vor rămâne la stadiul de mică ţeapă.

Pentru că da, e vorba de edomenii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.