V-am scris, nu demult, despre prețurile RCA față de anul trecut. Dar asta se întâmpla înainte de noile scumpiri și de a descoperi ASF că, de fapt, Euroins, e o țeapă. Așa că, în poza de mai sus, e noua ofertă de RCA, pentru aceeași mașină, Golf Plus.

Mă gândeam, totuși, poate sunteți curioși, ce înseamnă asigurare auto în alte țări.
O singură întâmplare, când mă plimbam prin Spania, pe autostradă, în mijlocul lui nowhere. Mașina, tot un golf plus, cu asigurare spaniolă. Din motive de căldură, cred, în timp ce mergeam liniștiți, zbang, roata de pe spate praf, în timpul mersului. Până am oprit, s-a făcut arșice, curgeau zdrențele din ea.

Evident, fiind români, ne-am pus mîinile în cap. Ce mm facem acum, suntem la dracu cu crăci, nu știm pe nimeni, habar nu avem ce să facem, unde să sunăm să ce? Mașina nu avea roată de rezervă, doar mizerie de aia de kit auto care, cică, repară roata pe interior. Ce să repari, că atârnau șuvițe din ea…

Caută Luna pe net ceva platformă să ne transporte până la locuință, pana mea, ceva. Erau vreo 90 de kilometri până la cel mai apropiat oraș, mă luase cu transpirații gândindu-mă cât o să mă coste drumul, plătisem, pentru o platformă, 200 de euro, când am rămas în pană cu o mașină, pe autostradă, mergând spre Brăila. Și am așteptat platforma vreo 3 ore și a mai făcut vreo 2 până la Brăila.

În plus, eram disperați, aveam copilul în mașină, dormind, nu aveam, totalmente singular, nimic la noi, nici apă, nici mâncare, nimic, că na, noi mergeam o distanță scurtă, ce să se întâmple? Nu mai zic că simțeam că mă apucă o criză diabetică și nu aveam nici măcar un plic de zahăr la mine sau ceva, nu mai zic de apă, efectiv habar nu aveam ce o să fac, mă și gândeam cum o să mor, ca prostul, în mijlocul pampasului spaniol, pentru că nu am fost atent.

Tipul de la Grua, da-i-ar MMS sănătate, după ce aude ce probleme avem, ne zice calm să sunăm la asigurare, că e mai mult decât posibil ca asigurarea mașinii să acopere o platformă. Am fost amândoi Whaaaaat? Ce să acopere? Hai să sunăm. Sună Luna, spune cine e, mașina, tipa de la celălalt capăt confirmă, Luna îi zicem că avem un copil în mașină, după care ne spune să așteptăm, că o să primim un mesaj.

A căzut tavanul pe noi, obișnuiți fiind cu românia și primitul mesajelor de gen, așteptați, că vine, siiiiigur că da.
În 30 de secunde am primit mesaj că o să vină, în 45 de minute, o platformă și un taxi, pentru că nu avem cum să transportăm un copil în mașina platformă.

După alte 25 de minute, efectiv 25, tocmai o întrebasem pe Luna cât timp a trecut de când am vorbit cu asigurarea, platforma trăgea în fața noastră, iar taxiul în spatele nostru ne dădea flashuri, să luăm triunghiul, ca să se poată apropia de noi.

Într-o oră și jumătate din momentul în care sunasem la asigurare, eram deja cu mașina în service, schimbându-ne gumele.
Da, cam asta e experiența cu asigurarea auto în altă țară. Sunt curios ce RCA românesc ar asigura așa ceva și în ce condiții.

Bine, data viitoare o să vă povestesc și partea nasoală a asigurarilor auto spaniole, în relația cu celelalte state UE.
Țineți aproape.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.