Să nu mai existe. Nu e nevoie de așa ceva. Am încercat cu 7 primari pe un oraș, aparent nu merge. Se încurcă reciproc, nu se găsesc la telefon, au de zis foarte multe chestii pe Facebook și asta consumă timp.

Pe lângă inutilul de Ciucu care se agită să arunce pisici moarte peste gard, Clotilde face demersuri să ia o stradă de la Nicușor. Nicușor nu răspunde fiindcă e stresat de mafia imobiliară. Ăla din sectorul 4 e de la alt partid, ăla de la 5 are dosar penal și trebuie înlocuit. Numele se schimbă, cert e că mereu se găsesc motive precum:

  • Nu e bulevardul meu/ nu e bordura mea
  • Boscheții sunt ofiliți fiindcă nu i-a udat X
  • Eu aș repara trotuarul, dar nu pot de copaci
  • Mașinile alea parcate ilegal n-au amenzi pe ele fiindcă acolo lucrează altă poliție
  • Cocioaba aia se dărâmă dacă strănuți, dar e monument istoric, n-am ce să fac

Lăbăreala absolut penală in săptămânile trecute dintre Ciucu, Nicușor olimpicul, ASPA și iubitorii de animale e exemplul perfect. La sfârșitul zilei avem un minimum de rezultate și lamentări pe Internet.

Apropo de rezultate, cam așa arată cifrele de la amenzile pentru parcări. În 21 de zile s-au dat 852, adică o medie de 40 pe zi. 40 se pot da în zece minute, dimineața, în fața oricărei școli.

De la Sectorul 1 avem cinci paragrafe despre mafie la patru panouri publicitare date jos. Serios, atâtea a găsit? Între timp, așa arată Piața Romană, S1, destul de greu de ratat.

De câte ori revin în București am impresia că niciun primar sau consilier nu trăiește aici. Ori asta, ori se ocupă exclusiv de muiala politică, partid și șters comentarii pe Facebook.

Pare că e nevoie de un singur primar care să poată să pună degetul pe harta orașului, să iasă cu trupa de responsabili și să întrebe cine și ce a lucrat săptămâna trecută, la ce lucrează azi, pe unde le sunt oamenii. Zilnic, dacă trebuie. Cât timp sunt mașini parcate aiurea fără amenzi pe ele, cabluri care atârnă și trotuare sparte toată lumea are plimbare obligatorie prin oraș, trebuie să știe cifre și toate posturile sunt deschise.

Acolo unde „nu sunt date” și nimeni nu-și amintește ce-a lucrat ieri se stă degeaba și e rost de înlocuit lepre.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.