Ca idee, astăzi m-am trezit la ora 11. Am avut cel nai nășpuț somn posibil, am visat numai tâmpenii și, la un moment dat, m-am trezit, pe la 5, cu o durere de spate. Cred că se apropie funia de par sau ceva. Dar să revenim.

Eu credeam că apanajul prostiei este să fii român, sincer să fiu. Dar iată, se pare că nu.
A apărut trailerul la Mica Sirenă, iar Ariel este, uh, the outrage, neagră, mulatră, ceva. Văleu, 2.7 milioane de dislikes și comentarii ultragiate despre cum au distrus ei povestea, așa ceva, i-au smuls inocența arielei albe, cea care reprezenta puritatea tuturor copiilor.

Anyway, foarte interesant modul de a gândi a subumanilor ăstora. Nu am nimic cu negrii, dar…
Am scris de câteva ori. Am o problemă cu narativele Netflix like, în care apar familii de nobili negri prin Anglia (nici acum nu-s prea multe), negrese întâmpinate cu plecăciuni în baruri prin epoci în care negri nu ieșeau pe străzi decât duși la slave market și cu cătușe la mâini și la picioare. Pentru că asta este ștergerea istoriei, se dorește o spălare a istoriei white class, noi nu am făcut așa ceva, nu au existat camere de gazare, la Bucha nu s-a întâmplat nimic.

În schimb, atunci când vorbim de povește localizate în Middle Eart și Oceania, poți să o faci pe Mica Sirenă și extraterestră, care e problema? De unde și până când s-a decis că personajele scrise, în perioade în care a fi negru era ceva inimaginabil, nu au voie să aibă altă culoare?

A, da, am o problemă cu faptul că sunt urâte cu spume. Are mica sirenă o punte între ochi de încape întreaga armată rusă, zici că e Sid the Sloth. Zâna albastră din nou Pinocchio e o negresă ATÂT de urâtă încât nici copilul nu a vrut să se uite, pentru că s-a speriat. Da, am o problemă cu genul acesta de normalizare. Eu vreau să mă uita la cineva să văd oameni frumoși, pentru urâți e suficient să mă uit în jur. Nu să mă uit la LOTR serialul și să văd elfi urâți cu spume, fie ei negri sau maro.

În rest, adulți în toată regula ultragiați de un film pentru fetițe de 8 ani. Mi-ar fi rușine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.