Trebuie să recunosc că sunt biasat când vorbesc despre Elon Musk, pentru că este unul dintre puținii oameni care îmi plac, din această lume și chiar m-au impresionat unele din acțiunile sale, de-a lungul timpului. Știu că oamenii sunt tentați să țină minte doar lucrurile rele, gen lumea a uitat rapid că doar datorită lui Ucraina a avut internet, prin Starlink, dar ține minte pe termen lung că același Musk a refuzat să blocheze canalele ruse, pe principiul său, de libertate completă. Așa că eu țin minte și cum a lăsat la liber patentele Tesla, țin minte și cum, acum câțiva ani, a fost cel care a salvat oameni, în Australia, ducând, pe cheltuiala proprie, baterii de curent Tesla.

Legat de achiziția Twitter, e unul din lucrurile care mă face fericit și chiar mi-am reactivat contul deși, după ce m-au blocat pentru că am pus filme din Mariupol, mi-au luat și bulinuța albastră de Verified, pe care o aveam din 2008. Asta e, se întâmplă.

Pentru că Elon este unul din adepții lipsei complete de cenzură. Iar twitter, sub oblăduirea indianului care e acum CEO, s-a transformat în același trash bazat pe cenzură discreționară și spre ghidarea conversațiilor exclusiv pe subiecte terne, care să atragă advertiserii și să aducă bani. Lucru foarte, foarte enervant, când vine vorba de o platformă a cărei unic conținut este cel făcut de către utilizatorii săi.

Desigur, nu sunt naiv să cred că toate țelurile lui Elon sunt fără prihană. Am chiar convingerea că dorește să se implice politic și va folosi twitter pentru a-și rezolva discuțiile interminabile cu SEC, de exemplu, sau să ajute la înscăunarea politică a cui îi convine. Doar că asta se întâmplă și acum, fără implicarea sa, cu diferența că nu există niciun fel de contrapartidă, nicio reacție fermă, pentru că platforma blochează instant reacțiile negative, totul trebuie să fie posh și pe pozitiv.

Nu mai zic de strategia trollilor pro dictatură, care îi provoacă pe userii normali să aibă reacții, uneori nu neapărat ortodoxe, după care întraga fermă îl raportează și pac, avem un opozant în minus.

Da, mă bucur că Twitter intră în privat, nu mai dă socoteală consiliilor care există doar pentru a satisface anonimii acționari și pentru a-și primi bonusurile uriașe la final de an. Să fie circ și să fie lipsa cenzurii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.