mascul

Fii bărbat

A fi bărbat nu înseamnă doar să te dai rotund că ești bărbat, cum ar face Mircea Badea, ca să mimeze masculinitatea. Masculinitatea, bărbăția reprezintă calitatea deciziilor luate, încrederea în sine, înseamnă să fii cu adevărat bazat, să ai calități morale decente, autodisciplină, sinceritate și integritate. Un bărbat adevărat are curajul de a-și asuma dificultățile, durerea sau pericolul, fără a da înapoi, în pofida fricii inerente.

Fă-o să se simtă în siguranță

Femeile au nevoie să simtă că li se oferă siguranță. În primul rând instinctual, genetic, o femeie vrea să aducă pui pe lume atunci când e sigur în jurul ei și când știe că bărbatul ei poate să le asigure siguranța de care are nevoie.

Desigur, există și tagma aceea a femeilor sigure, libere și independente, care nu au nevoie de nimic, ele se descurcă etc. Desigur, acea tagmă ajunge să crească multe pisici sau se trezesc la 35 de ani să scrie articole lipsite de serenitate despre cum bărbații sunt porci și nimeni nu le merită. Sau chițăie că nu le dă nimeni zăpada de pe mașină.

Dar femeile normale au nevoie de siguranță.

Trebuie să știi ce vrei de la viață

Legat de punctul anterior, trebuie să știi ce vrei de la femeia ta, în special și de la viață în general. A fi decis e un punct important în economia unei relații. E important inclusiv pentru tine, pentru viitorul tău. Da, poate nu vrei acum să te căsătorești și să ai copii. Dar trebuie să știi dacă vrei sau nu, pentru că și ea trebuie să știe dacă investește tot în relația cu tine sau stă în expectativă, mai un flirt, mai un avort, ca să nu se lege la cap dacă nu o doare.

Nu fi pisălog în mod inutil

Nu fi cel ce o întreabă tot timpul unde e și ce face. Fii sigur că dacă te iubește, îți dă ea raportul singurică, nu ai tu de ce să te stresezi. Și pe lângă stres, devii și extrem de enervant. Gelozia e frumoasă și drăguță, dar în anumite limite, dincolo de care intervin ordine de restricții judecătorești și obiceiuri de nuntă vasluiene.
Peștele, după ce l-ai prins în undiță, nu se aduce la mal cu brutalitate, ci trebuie să îl păcălești să creadă că el însuși a decis asta. :mrgreen:

Nu fi prea dulceag

Poate că simți nevoia să fii ca zăhărelul cu ea tot timpul. Abține-te, femeilor nu le plac gelatinoșii terminați. Fii curajos, fii masculin, fă lucruri pentru ea dar nu fi cu iubiiubilugulugu tot timpul în botic.

Fă-o să râdă. mult

Bine, știu că ăsta e un sfat oarecum gratuit, pentru că, dacă nu ai simțul umorului, degeaba copiezi bancuri de pe net, nu o să reușești să o faci să râdă nici măcar dacă i=l citești cu intonație.

Dar presupunând că faci parte din acea pătură masculină care îmbină cele 2 calități și nevoi, cea reproducătoare și simțul umorului, nu uita să o faci să râdă. În fiecare zi. Râsul e cel mai bun euforic și medicament pentru o femeie.

Ține-o de mijloc

Am observat prin centrul capitalei că tinerii din ziua de azi (hai, că am zis-o și pe asta) nu știu să își țină femeia lângă ei. Brațul aruncat neglijent peste umerii demoazelei, sprijinindu-se decent de ea, e un fel de asumare a posesiunii, nimic altceva.

Femeia se ține de mijloc. Trasă ușor spre tine, îți va simți corpul și va urma ritmul pașilor tăi, lucru ce dealtfel îi vine natural. Asta desigur, dacă are și talia necesară pentru asta. Că dacă nu, vei avea nevoie de o mână foarte lungă…

Trasează-i limitele relației voastre

Fără a fi misogin, dar e un fapt demonstrat. Femeile, ca și copiii, au nevoie să li se traseze limitele în care se pot desfășura. Altfel, toate acțiunile lor vor fi tatonări ale testării limitelor. Arată-i clar până unde se poate întinde și cât ești dispus să accepți din partea ei.

Fii bărbatul pe care se poate bizui

Fii acolo pentru ea. Arată-i că întotdeauna când va avea nevoie de tine, vei fi lângă ea, indiferent de preț. Elimină-i fricile și temerile. Susține-o la nevoie, susține-o în carieră, ajut-o să urce cât de sus poate ea.

Nu te lăsa dominat

Dacă nu cumva e o plăcere sexuală pentru tine, caz în care nu mă amestec, nu te lăsa dominat în relația ta. Desigur, asta dacă dorești să o păstrezi pe termen lung. Femeile nu doresc să fie capul familiei și nu doresc să fie partea decidentă, care își asumă responsabilități.

Cedarea acestor prerogative masculine vor duce, în final, la dezavuarea relației de către partea sa feminină și, desigur, la disoluția ei. Fii bărbat, domin-o, ia hotărâri și asumă-ți asta. E cea mai de succes strategie pentru fericire pe termen lung.