După o lungă luptă cu mine însumi, pentru că am Spotify de ceva vreme, am playlisturi acolo la greu și le am descărcate prin diverse deviceuri, am luat decizia de a renunța la Spotify, din două motive simpluțe.

Primul, și cel mai important, idioțenia cu obligația de a avea card emis de o bancă românească sau paypal, altfel nu îți poți plăti abonamentul. Explicația cu Așa vedem dacă este contul românesc e o dumă tâmpită, la paypal am tot cont de revolut, iar paypalul meu are adresă de UK.

A doua, faptul că te blochează pe un singur device. La youtube, pentru 39 de lei, ai acces premium tu și 5 membri ai familiei, definiți în families.google.com., sau 26, un singur cont. Ceea ce este foarte mișto și productiv, mai ales că astfel ai acces la conturile copiilor, ei nu primesc reclame, tu poți controla ce vizionează, chestii de genul. Au, sau cel puțin aveau și la Spotify, dar mie Gestapo-ul îmi provoacă frisoane, am citit prea mult Sven Hassel. New accounts will be required to verify their address using Google Maps, and Spotify “may from time to time ask for re-verification” of your home address.

A, și în banii ăștia ai acces și la Google Music, care e cel mai mare repozitar de mp3-uri 320. Adică bine, pentru cine folosește. Eu nu sunt genul care să plângă după flac-uri, mă mulțumește să nu fâșâie sau să pârâie, în rest, totul bine.

Dacă recomand? Sigur. Nu mai ai reclame, aplicația de telefon sau android car funcționează și în background și ai acces la aceleași chestii la care ai și la desktop. Dacă nu vreți să primiți playlisturi care să conțină și prostii, aveti music.youtube.com, unde e doar muzică.