S-a terminat X-Factor. A câștigat Andrei Leonte.
A meritat Leonte să câștige? Depinde de unghiul din care privești problema. Are voce mai bună decât Alin Văduva? Nici pe departe, nu sunt comparabili, sunt din clase diferite total.

Problema e că încă de la început, juriul, deci organizatorii, au spus foarte clar că ei nu caută cea mai bună voce din rromânia, ci pe cel ce are așa zisul factor x, starul, cel ce ar putea umple săli de concerte.

Este Andrei Leonte factorul X? Se pare că da. Are voce, cântă frumos și, ce e mai important, are super carismă și priză la public. Nu vreți să știți cum chirăia 80% din publicul de la studiourile Kentauros când era vorba de Andrei. Și nu, nu era vorba doar de păsăret. Oamenii l-au votat, nu a avut cine știe ce poveste socială în spate, am impresi că Alin are o poveste mai grea, parcă tatăl său e bolnav de cancer. Dacă greșesc, să mă corecteze cineva.

Într-un final, sunt mulțumit, a fost ok. Andrei Leonte a câștigat, Alin Văduva, avându-l drept mentor pe Adiran Sînă va deveni o vedetă fără doar și poate, o voce ca a sa nu poate rămâne ascunsă, Iulian Vasile s-a lansat și va fi și el unul din cei ce vor cânta pe viitor la radiouri și teveuri.

Întorcându-ne puțin înapoi, pentru că nu pot închide subiectul fără să spun ceva despre asta, am remarcat 2 chestii total aiurea.

Prima, celor de la Vunk, sau Vank, whateva, li s-a furat un sampler (din ce am înțeles eu) de undeva din spate. E nasol și aiurea, dar se putea întâmpla oricui, având în vedere că acolo vin tot felul de oameni, iar materialele celor care cântă sunt puse la îndemână, pe culoarul pe unde trec absolut toți spectatorii.

Din păcate, domnul solist de la Vunk a ales să spună în direct pe post cum a fost el Alin Văduva dezavantajat pentru că lor le-a fost furat samplerul din spate.

Duuude, nu se face așa ceva. Aia e bucătăria internă, ce e în culise rămâne în culise. Da ok, s-a furat, nu cred că cei de la Xfactor nu i-ar fi plătit aparatul. Dar să ieși pe scenă, acolo unde practic ai fost plătit să cânți și să declami în gura mare cum ți-au fost furate ție lucrurile, de parcă le-ar fi furat Antena 1, e jenant și grobian. Eu personal nu i-aș mai invita niciodată pe Vunk la un eveniment live. Pentru că e live, se poate întâmpla orice și nu am chef să mă trezesc cu solistul trupei plângând pe scenă, că l-a câlcat cineva pe tălpuță în aglomerație și el suferă din cauza asta.

Desigur, asta nu scuză cu nimic organizatorii și studiourile Kentauros, unde se intră ca pe câmp, fără să se intereseze nimeni cine și ce ești. Iar în toată hala aia uriașă, un singur amărât de paznic, cu o căciulă trasă pe ochi, vorbind la telefon în marea majoritate a timpului.

Ultima chestie tristă s-a întâmplat la final, când au prezentat cele 2 păsărici premiul. Nu știu cum s-a observat la TV, dar ăla nu era nici pe departe momentul în care trebuia anunțat premiul. Ele trebuiau să separe cartoanele și să vină cu cartonul corect, cu spatele. Au venit cu ambele cartoane, ținute cu capul în jos și cineva din spate le-a stricat să îl întoarcă invers. Moment în care ele au întors cartonul cu fața pe care scria Andrei Leonte, toată lumea a rămas mască, nimeni nu înțelegea nimic, e cu adevărat Andrei, nu e, e o greșeală, debandadă maximă, noroc cu prezența de spirit a lui Dani Oțil, care a făcut semn că e ok și a preluat ștafeta.

Aceasta a fost de fapt marea problemă a concursului X-Factor.
Debandada, lipsa de coordonare și de experiență a celor ce l-au organizat. Decizii dubioase, lipsa unui MC care să coordoneze publicul, chestii gen Aveți 5 minute să vă pișați, după aia 4 ore nu mai aveți voie afară, toate au contribuit la un mic haos care a culminat cu ultima gafă, cea de la finalul finalei.

Sper ca experiența din acest sezon să le prindă bine și în sezonul următor să se întâmple altfel, sper ca cel puțin Mihai Morar și Paula Seling să dispară din peisaj și să lase loc altora, mai buni și mai potriviți pentru rolul pe care cei 2 chiar nu au fost capabili să îl ducă până.
Aveți și câteva poze.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

19ZDiYCJF24jqAL1188Cqgbfi4pqnxC3tX (Bitcoin Network)
0xaf480d10b63f832c3ecf51739c1427a05f7da011 (ERC20 Network)