Se făcea că mă plimbam cu jumătatea mea foarte bună și exagerat de gravidă, prin oraș. Moment în care pe doamnă o pocnește o poftă incomensurabilă de ciorbă de fasole cu ceapă. Dude, dacă nu îmi dai acum ciorbă de fasole cu ceapă, lepăd aici și mă ai pe conștiință.

Dăm să intrăm într-un restaurant de maxime fițe de pe Moșilor. Mai rămânea să ne dea una în dinți. NU VEDEȚI CĂ E ÎNCHIS?? REVENIȚI LA ORA 12!!!
Normal că a mai revenit bunica lui Avram Iancu. În schimb, am ajuns în dreptul restaurantului Waterloo, de la Foișor. Dăm să intrăm, ne uităm pe ușă, aceeași poveste, restaurantul se deschide la ora 12. Deschid totuși ușa, înăuntru chelnerul, de-abia venise la muncă, cu haine de stradă pe el.

Prima reacție a fost să mă-ntorc și să plec.
Spre surpriza mea, chelnerul mă roagă să rămân, imediat se schimbă și mă servește. Lăsați, nu contează programul, sunteți aici, vă e foame, trebuie să vă dau să mâncați. Și când a văzut-o pe gravida de lângă mine, parcă a luat foc sub picioare. Cel mai bun loc, cel mai încălzit, o pernă adusă de nu știu unde și, ce era mai important, în 10 minute o minunată ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă roșie.

Și știți ce e mai frumos. Că toți ospătarii de acolo sunt la fel. I-am cunoscut pe toți și toate, sunt la fel de amabili și drăguți, vin cu sugestiile potrivite pentru tine, știu cum te cheamă, știu ce masă îți place, știu ce bere îți place. Iar berea…au câteva zeci de sortimente de bere belgiană și autohtonă. Totul bun, totul delicios, totul cu zâmbetul pe buze, așa cum, ca român, ești total dezobișnuit.

Ca idee, a 2 a zi gravida nu a mai fost gravidă, ci mămică.

SuntEuropean.ro caută să adune într-un singur loc lucrurile care te fac să te simți ca afară, să te simți european. Dacă înscrii și tu un lucru și câștigi, vei petrece un weekend la Kalnoky.