Legat de aceste decizii administrative de a închide școlile când ninge mai mult de 1 centimetru de zăpadă, ca să nu pună în pericol, nu-i așa, copiii, nu mă pot abține să nu mă gândesc cum era școala în vremurile imemoriale în care o frecventam eu.

În primul rând, pe vremea mea nu exista chestia asta cu deszăpezirea organizată și alte chestii. Ningea, erai pe cont propriu. Când se oprea ninsoarea, ieșea tractoarele de la uzine și împingeau zăpada pe marginea străzii, iar după aia, oamenii muncii din fabrici și uzine, armata și voioșii pionieri ieșeau cu bucurie să își aducă contribuția la preamărirea socialismului. Și dădeau oamenii la lopată de nebuni, fiecare cât și cum putea, majoritatea la mișto și cam aia era deszăpezitul. Noi la școală oricum trebuia să mergem. Și mergeam, pentru că atunci nu puteai să te duci la o altă școală din alt cartier select. Unde stăteai, acolo erai arondat.

La școală, ppoate nu știați, dar nu era căldură. Căldura era pentru oamenii slabi, din vest. Noi eram dârjii constructori ai socialismului, împingeam românia către statului de țară dezvoltată, nu în curs de dezvoltare și nu aveam nevoie de căldură.

Nu, serios, când era căldură, era sărbătoare. În rest, veneam bine îmbrăcați, cu mănuși cu degete și dârdâiam timp de 4 ore prin școală, adăpându-ne la izvoarele cunoașterii marxist-leniniste. Eram clădiți spre a fi puternici, oamenii zilei de mâine.

Și după aia, veneam acasă și ieșeam la joacă până noaptea. Îmbrăcați cu ce aveam noi mai gros, săniile în cârcă și hai. Ajungeam noaptea acasă urlând de durere, cu extremitățile degerate, stăteam minute întregi cu ele sub apă rece, să ne revenim. Și după degerături, mai încasam și scatoalcele de cuviință pentru că întârziasem doar cu 2 ore peste ora de ajuns acasă. Ne culcam cu mucii în nas, iar a doua zi uitam tot și o luam de la capăt.

Nu aș vrea să fiu greșit înțeles. Nu preamăresc mizeria din vremea respectivă. Urăsc comunismul și viața pe care am trăit-o în el, iar conversațiile cu idioții spălați pe creier care știu ei că era bine și că ceaușescu a plătit datoriile și ce mândri eram, se opresc, la mine, în momentul când apare primul Da, dar… Dacă nu ai trăit atunci, dacă nu ai stat 3 zile la piața Amzei la coadă la frații Petreuși, dacă nu te trezeai la 3 dimineața sa prinzi lapte și iaurt, nu ai dreptul de a comenta despre acele vremi.

Ideea e că e absurd și aberant să oprești procesul de învățământ pentru că ninge. În românia nu e canada, nu sunt ninsori care se pot depune în strat de 1 metru în 3 ore. În bucurești nu ai cum rămâne înzăpezit și mort. În afară de naufragiații din drumul taberei, există o variantă de ajuns acasă oricum.

Actuala conducere a inspectoratelor școlare ne transformă copiii în niște lalele gingașe, deși ei nu vor asta. În loc să îi lase la școală, să socializeze, să se bată cu bulgări, să spele fete cu zăpadă, să facă toate chestiile funny care fac copilăria frumoasă, ei îi țin acasă, să nu cumva să…nu știu, ceva.

Stupid is what stupid does.

www.facebook.com/NuLasatiTraditiaSaMoara/videos/333793827107191/

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.