Mă uitam la imaginile astea, de aseară, din Israel. După 40+ de ani, încă nu pot înțelege genul acesta de violență, așa cum nu îi înțeleg, de exemplu, pe cei care blochează drumuri publice pentru că vor să salveze pinguinul cu blană și, astfel, vor să tragă un semnal de alarmă în fața opiniei publice care, după ce nu va putea ajunge la muncă, sau spital, sau amantă sigur vor lua atitudine și vor apăra și ei pinguinul, nu vor prinde ură pe manifestanți și pe pinguinul vieții.

Ce speri, ca terorist, să obții atunci când împuști, nediscriminatoriu, civili? Chiar crezi că, în afară de ură profundă din partea unor oameni care nu au nicio treabă cu tine, mai obții altceva? Brusc, copilul căruia i-ai omorât mama, cu 2 gloanțe în cap, va decide Da, domle, uite, trebuie să îi iertăm pe arabi și să le dăm înapoi teritoriile plus acces liber? Adică na, eu mă gândesc că, de fapt, îți dorești ca terenul ăla să fie nivelat, cu tot cu locuitori și, după aia, turnată sare, să nu mai crească nici nisipul.

În rest, iată, așa cum preconiza toată lumea, încep mișcări violente cam peste tot unde erau zone disputate, Nagorno Karabah e doar începutul, chiar cred că, în timp, China va realiza că acum e momentul să recupereze teritoriile pe care le pretind la granița cu Rusia, Japonia va intra să salveze insulele Kurile.

Va însemna asta un conflict mondial? Nu știu, posibil. Depinde în cât timp este învinsă Rusia și spartă în bucăți, așa cum sunt dezmembrate, de obicei, statele agresoare.

Între timp, noi vom fi protejați de Iron Dome-ul pe care îl va cumpăra Germania.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.