Din pacate, eram prins cu alte probleme cam pe cand a inceput tambalaul cu suspendarea, si nu am avut timp sa imi exprim opinia. O sa incerc sa sintetizez acum cateva idei, desi e cam tardiv, avand in vedere ca toata lumea a scris cate ceva.

Eu nu am fost de acord cu suspendarea. De ce? Pentru ca e inutila. Nu sunt decat cateva zeci de milioane de dolari de la buget, care intra in buzunarele altor tipi destepti. Basescu oricum se reintoarce la Cotroceni. Puteau ai nostri sa manevreze felul referendumului in orice fel.

Dupa aceea, modificarea legii referendumului. O chestie de o lasitate incredibila. “L-am dat jos, acum hai sa il strivim”. Regulile unui joc nu se schimba in timpul jocului. Cum ar fi sa incepi un meci de fotbal, si la sfarsitul primei reprize sa anunti ca nu e suficient sa dai un gol ca sa castigi, trebuie trei. Mi-a fost destul de rusinica atunci cand s-a intamplat asta, ca adversar al lui Basescu. Desigur, exista si justificarea ca aceasta lege nu a putut fi niciodata modificata, pentru ca s-a opus presedintele romaniei. Per total, o actiune jenanta.

De ce o sa ma duc eu sa votez DA la referendum? Pentru ca Basescu e un Putin romanesc. Singura lui dorinta este puterea, fara limite. Iar pentru atingerea acestui tel, face si va face orice, orisicand.

Am observat o miscare blogereasca pe ici si colo, in care ii prezinta minunatele realizari. Le atrag atentia celor care scriu asta ca in urma cu patru, cinci ani, cand Basescu era primar, ei defilau prin alte orase ale tarii. Stiti cum era primaria Bucurestiului pe vremea lui Basescu? Exact asa cum e si presedintia romaniei acum. Adica nimic nu se misca, totul era blocat in scandalurile zilnice pe care le initia domnul primar.
Iar daca aduceti argumente ca scandalurile existau pentru ca lupta cu “mafiotii si oligarhii”, va anunt ca pe vremea sa s-au inchiriat toate trotuarele din Bucuresti firmei Dalli, care este proprietatea doamnei Udrea, pe vremea sa domnul Vidieanu a inceput sa impanzeasca trotuarele bucurestene cu borduri de la Marmosim, firma dansului, pe vremea sa a inceput domnuol Casuneanu sa asfalteze de doua ori pe an toate soselele din Bucuresti, spre vesnica sa imbogatire si dotare cu Bugatti Veyron.

Tot in acea perioada domnul actual presedinte s-a improprietarit cu vila din Str. Mihaileanu. Voi, astia de stati prin garsoniere, cu chirie si va laudati ca aveti o mie de dolari pe luna, de ce nu mergeti la Vidieanu, sa va vanda pe 1000 de dolari o vila cu etaje si garaj? Pentru ca nu sunteti oligarhi, sunteti de-ai poporului, ca si presedintele vostru.

Nu mai mentionez vanzarea pe un dolar a tuturor vapoarelor din dotarea flotei romane. Deja e un caz atat de cunoscut, incat a devenit o bagatela. Si totui, statul a pierdut sute de milioane de euro prin asta. Oare cat comision a avut cel care a decis si a semnat actele respective. Nu stiti cine a fost? Cum nu? A fost domnul ministru al transporturilor, Traian Basescu. Nu-i asa ca prima reactie la asta este sa ziceti “hai ma nene, lasa-ne cu prostiile astea”. Exact asta face si base acum. De ce? Pentru ca exista un timp al prescriptiei. Si el vine.

De ce vine? Pentru ca procurorul Daniel Morar, cand i s-a prezentat dosarul Flota, a decis ca presedintele romaniei nu poate fi judecat decat pentru inalta tradare.
Deci, daca base ia o mitraliera si ii impusca pe toti aia din jurul casei din Mihaileanu, sa isi faca loc, nu e vinovat, ca nu e inalta tradare. Sau daca violeaza vreo pipita agatata de la Golden Blitz, tot nu poate fi acuzat de nimic, ca nu e tradare.
Am uitat sa mentionez ca Daniel Morar este numit de Base in functia respectiva.

Asa ca, tipilor care va bateti cu pumnii in piept, nu mai bateti campii cu realizari epocale doar din gura. Faptele penale ale lui Basescu sunt reale. Exista. Nu pot fi judecate, pentru ca cei care ar trebui sa faca asta, sunt la putere acum. Dar ele exista. Iar peste 6 ani, cand va pleca Basescu de la Cotroceni, vor deveni deja istorie.

[tags]basescu, alegeri, suspendare[/tags]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.