CNADR, tot anul, nu face absolut nimic. Bă, dar nimic, înțelegeți? Documentat, ei nu fac decât să ardă bugetul anual de miliarde de euro și cam atât. A, și să dea amenzi nejustificate pentru trecerea de pod.

Știți ce face FIX ACUM instituția care are grijă de drumurile româniei?
ÎNCEPE REPARAȚIILE LA AUTOSTRADA SPRE CONSTANȚA!

Nu, serios, nu e o glumă, pur și simplu au așteptat data de 15 iunie, începerea oficială a sezonului, ca să închidă traficul spre constanța. În halul ăsta e bătaia de joc.

Probabil v-am mai spus. După ce rușii au preluat puterea în românia, au început să îi distrugă sistemic și sistematic tot ce însemna stat. E chestie verificată, există un manual clasic pe care rușii îl folosesc, probabil și acum, în țările ocupate.

Și urmează pași simpli. În primul rând distrugerea sistemului de justiție, învățământ și guvernământ prin amplasarea în posturile cheie a unor tovarăși de nădejde, promovați direct din fabrică pe posturi de judecători, miniștri, directori de școală, polițiști etc.

După care urmează distrugerea moralului cetățeanului de rând. EL este făcut să se piardă în hățișul birocratic apărut peste noapte, pentru orice ar fi avut nevoie, trebuia să facă drumuri lungi, în diverse părți, să necesite multe semnături și aprobări. Au distrus, iarăși, e ceva documentat, transportul public. Pentru ca oamenii să trăiască în nesiguranță. Autobuzele nu au mai venit niciodată la oră fixă, trenurile la fel, totul a fost un haos orchestrat cu grijă, care a educat poporul în spiritul fricii și a nevoii de a apela la cineva mai de sus, care să aibă grijă de el și să îi rezolve problemele.

Eu am o teorie.
Cred cu maximă sinceritate că acest proces nu s-a încheiat niciodată în românia și își urmează cursul netulburat, pentru că aceste mizerii avantajează actuala clasă conducătoare care, altfel, nu ar putea fi menținută la putere. Birocrația uriașă, păstrată de TOATE guvernele și îmbâcsită de acte noi, cu fiecare guvernare. Lipsa unui program coerent al transportului în comun (la noi nici avioanele nu pleacă sau nu vin la timp, nu mai vorbim de trenuri sau autobuze). Împingerea în față a leprelor în poziții de conducere (uitați-vă la Eduard Popică, prefectul vasluian, sau amintiți-vă de Mioara Mantale), judecători analfabeți funcțional, absolvenți de școli românești, conduse de lepre care vând diplome pe banda rulantă, judecători care au ajuns și la CC, dând soluții în funcție de nevoile celor la putere în acel moment.

Totul, absolut totul indică faptul că aici, acum, se practică o distrugere sistematizată.
Ține-i proști, ține-i flămânzi, ține-i agresivi între ei. Asta e calea spre putere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

57 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Total de acord
    Și eu am aceeași teorie în cap încă din zorii „democrației” românești
    Regret și acum amarnic că n-am rămas prin Suedia când am avut ocazia

  2. #2

    Mă provoci …
    A. Când era dârla cu deputatul pistolar de la Argeș, m-am apucat să-i scobesc prin firme. Și-l găsesc pe micuț cu numeroase asfaltări. Meleoane. Inclusiv una pe drumul spre litoral, în Constanța, un lot pe E60 pe la Stupina. Vad ce face firma în anul ăla. Bani, număr angajați. Intru pe Street View, găsesc locația, găsesc șantierul, îi număr muncitorii. Ideea era să fi avut mai mult de 30, că numărul mediu de angajați era 16, deci dacă erau mai mult de dublu, ori presta cu angajați la negru ori cu subcontractor.
    Futu-i. Doar 17 inși munceau pe tronsonul ăla.

    www.google.ro/maps/@44.5887263,28.1481529,3a,75y,223.99h,73.66t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTaZd2Rl23pTd525UuZWqnQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro

    2. Bolșevicii, când se-apucă de-un cap de treabă, prima chestie de care se leagă este adevărul. Noi vrem pacea mondială și ne facem armată de 5 milioane de inși. Nu vrem să omorâm pe nimeni, doar să eliminăm elementele negative din societate. Apoi, proprietatea. La urma urmei, doar un moft, după cum zicea Ion Iliescu.

    www.youtube.com/watch?v=xLi0Fxfqtdk

  3. #3

    Dar chiar se inchide sau se restrictioneaza? Din ce vad pe site nu zic nimic de inchidere – pare mai degraba o continuare a lucrarilor care s-au facut pe la km 100+ unde s-a inchis un sens si s-a circulat pe un singur fir. Oricum o sa fie prapad…

  4. #4

    deci nu e Soros ala care se opune progresului celei mai avansate civilizatii din lume unde a aparut limba latina si unde s-a inventat scrisul si iphone-ul inca din 100-101 D.C ?

    Normal in plm ca n-a disparut niciodata comunismul din Ro, cine ar fi ratat ocazia sa devalizeze atatea bogatii? sa taie atatia copaci, soluri minerale, sa capteze ape termale si rauri de munte. Ce-s nebuni? pai daca romania intra pe calea progresului imediat dupa 90, acum eram undeva intre langa tari precum Slovenia, Polonia si indraznesc sa spun chiar Italia.
    Acum nu se mai poate face nimic, in primul rand ca nu mai ai cu cine, cam toata populatia activa care isi dorea ceva mai mult de la viata decat haosul din ro, s-a carat. au mai ramas doar nostalgicii si comozii, tineri sau batrani. cu ce sa mai cladesti? nu mai ai cu cine.

    • #5

      știi cat era pibul per capita in Slovenia inainte de 89 boss ? 9000
      in Romania era 1700$

      in kosovo, cea mai săracă provincie era 3000

      da știu, aveam o industrie infloritoare pe care a distrus-o mafia politico-securista

    • #6

      Nu-s asa importante cifrele astea. In 90 si Polonia avea 1700 pib-ul doar ca mie mi se parea Occident fata de mizeria din Romania. Pib-ul nostru era doar pe hartie, mai produceam din inertie lucruri inutile doar pentru ca iliescu nu vroia sa-si trimita idiotii (votantii) in somaj. Polonia era mult avansata in privinta asta.
      Alte cifre sunt importante pentru mine. In 90 tari ca Germania, Franta, Olanda aveau un pib de vreo 20000 si acum au peste 40000. Noi de la 1700 poate trecem anul asta de 10000. Se vede clar cine-i castigatorul celor 30 de ani. In procente am sters pe jos cu ei. In cifre absolute s-au pisat pe noi.
      De fapt doar Cehia, Slovenia si poate Estonia au ajuns la nivelul de acu 30 de ani al Occidentului. Daca suntem optimisti si votam in continuare inteligent poate nepotii nostri in apropierea pensiei vor putea fi mandri de ceva in Romania. Bine, cea mai mare mandrie ar fi ca au scapat de generatia noastra.

  5. #7

    Ma doare – n bastarca. Am un salariu peste medie deci pula-mi-i de voi. Sa dea al de sus numa psd sa ne conducă inca o mie de ani. Ca asta meritam, de gunoaie ce suntem :O

  6. #8

    In sfârșit vede cineva realitatea!

  7. #9

    Ba, nu stiu ce sa zic, cumva imi e frica pentru tine pentru vorbele astea pline de adevar 🙁

  8. Opa, am o veste naspa: pamantenii nu sunt chair asa de inteligenti. Asta e problema dar e si o solutie la problema asta… cica se pun in comun toate mintile pozitive dintr-un stat si pac-pac apare societatea si restul ehe, e istorie… cu bune si cu rele…
    Si ce ai vrea sa mergi ca in USA pana la mare, neah… e mai palpitant asa, nu? :)) …

    • #11

      Eu inteleg ca tu incerci sa fii amuzant uneori, dar mai mereu nu iti iese. Cred ca stapanului ii place prea mult poza ta de la profil. Mai cred ca butonul de dislike de pe site este pastrat special pt tine. Este modul in care comunitatea te incurajeaza sa debitezi prostii.

    • #12

      Chemati un preot sa citeasca moliftele lui Sf Vasile

    • #13

      Expresia aia superioara de pe fata…nu stiu ce sa zic

    • #14

      @Baxt: nu merge. A trecut de faza asta. Acum e pe injectii.

    • @cyrypel, Mi-am exprimat o parere… chill t f out. Nu prea ma intereseaza pararea altora, in mod deosebit, pentru ca de obicei sunt mediocri spre sub-mediocri… asadar, hm! Uneori, oamenii nu-ti iarta nici macar sinceritatea deci… asta e!

  9. Nu stiu ce ruta folositi spre mare dar Moldovenii pot trece Dunarea pe la Braila la Smardan. Mai departe Macin-Cerna si la dreapta. Numai 8 km e mai nasol…pana la Traian. In rest e drum bun, recent asfaltat.

  10. #17

    Cred ca era bun de introdus in text seminarul lui Yuri Bezmenov (fost agent KGB), Subversion – How to destroy a nation (Subverting a Nation).

    www.youtube.com/watch?v=OsKEKqxv14k

  11. #18

    Era povestea aia cu maimuțele în cușcă, banana și furtunul cu apă rece. Este suficient să dresezi o generație, după se ocupă singuri.

  12. bine spus. uneori incerc sa gasesc logica in ceea ce fac cei de la guvern si pur si simplu raman tampit de cum ganxesc si actioneaza

    • #20

      noroc că avem o opoziție închegată si coerenta, că altfel ne duceam dracului

  13. #21

    Ce spuneam de emigrare …!? Exact !

  14. #22

    Dar e simplu. Trimiti o scrisoare catre Avocatul poporului si el va lupta pt interesul cetateanului. Si gata. Vor disparea problemele. Trebuie doar sa vrei.

    • #23

      Eu am facut recent o petitie catre AvP. Am o problema cu o hotarare de consiliu pe care personal o consider inepta. Nu cred ca conteaza detaliile.
      Cand completezi cererea spui si catre ce institutii te-ai adresat anterior si ce raspuns ai primit. Eu am trimis petitii catre 2 institutii publice. Nu mi-a raspuns nimeni niciodata, nu am primit niciun numar de inregistrare.
      Asa ca AvP mi-a dat UE. Daca nu fac dovada ca m-am adresat catre institutiile abilitate, atentie, nu mai demult de un an ca se prescrie, nu imi iau in considerare petitia.
      Deci ar trebui sa ma duc personal la registraturi sa insist pentru numere de inregistrare sa astept minim 30 zile raspuns, daca o veni si ala si abia apoi ma pot adresa Mariei Sale AVP.

    • #24

      Adresele catre institutii le-ai trimis prin posta cu confirmare de primire sau o alta forma de expediere care sa-ti returneze un document prin care se confirma primirea?
      AvP nu ti-a luat in seama aceste documente care atestau ca acele institutii au primit ceva din partea ta?

    • #25

      Una dintre ele a fost facuta prin intermediul formularului online pus la dispozitie pe site. Cealalta prin e-mail. Pana sa inceapa domnia lu’ Firea am primit mereu raspunsuri de la aceleasi institutii, folosind aceleasi metode de comunicare. In plus, cand completam pe vreun site un formular venea auto-reply cu un numar de inregistrare.
      Dar cui ii trebuie transparenta? Si cine are nevoie de voturile alora care folosesc SFuri d-astea gen e-mail?

    • #26

      Nasol.
      Cand e vorba de institutii publice eu prefer scrisorile recomandate cu confirmare de primire. Ma obliga sa am de a face cu posta romana, dar sunt un pic mai sigure dpdv al dovezii transmiterii.

  15. #27

    Oricum romanii nu merg la mare decat in weekend cand constructorii nu lucreaza

  16. #28

    We are a wonderful colony!

  17. #30

    Când ești prost de mic când ești mare numai te joci …

  18. #31

    Nu inteleg de ce te iei de Mioara Mantale?!
    Cu aceasta ocazie cercetatorii au putut descoperi legatura dintre sula si prefectura.

  19. #32

    cand doamna Firea va deveni presedinte al rromaniei, atunci intr-adevar se va schimba ceva in rromania, o sa fie de nerecunoscut, cine o sa se intoarca inapoi in tara va veni cu viza nu va intra asa simplu intr-o tara exclusivista si plina de vip-uri cum va fi noua rromanie, PSD in parlament senat primarii si oriunde, iar presedinte absolut aceasta minunata femeie iubita de bucurestenii care au si votat-o cu mult drag, deja toata tara moare de ciuda ca pe langa inteligenta voastra recunoscuta aveti si cele mai frumoase balcoane si floricele si cele mai frumoase petreceri organizate dintre toate primariile, sunt profund invidios chiar si eu, cum va luati voi bucurestenii la intrecere cu moldova la votat PSD ul, bucurestenii sunt mandri si de televiziunile acelea ce se lupta cu binomu’ unde companiile inca platesc reclame … rrom tv si canalu’3 cu gadea si badea

  20. #33

    Stai linistit boss, ca in 90 abia s-a reincercat aducerea Romaniei inapoi la maica Rusie. Iliescu presedinte, Militaru la aparare, doi baieti de toata nadejdea.
    In plus cum iti explici ca un popor care nici sa voteze nu se aduna decat 19% a reusit de comun acord in doua saptamani sa “dea inapoi la oameni” toata infrastructura agricola a Romaniei. Si nu oricum ci punand-o la pamant si impartind caramida cu caramida si porc cu porc, doamne fereste sa ramana careva asociat. Numa’ santurile de irigatii nu le-au umplut la loc….Subzistenta e buna cand vrei tu sa cumperi ieftin pamantul.
    Pana nu gasim si noi manualu’ de la 1907 si-l stergem de praf…mici sperante.

  21. #34

    Foarte foarte adevarat! O sa precizez si eu cateva amanunte:
    1. Romania Decembrie 89 = Lovitura de stat = Asasinare economica ( NU doar Rusia ne-a “jucat”)
    2. UM 0110 – Dosarele Corbii – MAPN – Militaru – CRIMA!!! – UM 0110 = razbunare si intimidare ( Glorie eterna colonelului Trosca si echipei sale! UM 0110 = unitate anti kgb facuta dupa 68 – invazie )
    3. Vezi dupa ’45 cine a venit in tara calare pe tancuri, vezi neaparat compozitia etnica a primilor ani de comunism. O sa ramai surprins de “coincidentele” decidentilor. ( astia ne-au DECIMAT elita, au scos toata sira spinarii )
    4. Iliescu – Presedinte, Magureanu – SRI/Securitate, Militaru – MAPN plus altii… de unde rasare soarele? 🙂 Colonelul Trosca stia mai bine !!!
    5. 90-92 cand SIE a fost condus de CARAMAN! Om de nadejde in slujba marelui urs…
    6. Vezi si seria de “accidente” a celor care stiau prea multe…

    Solutia: da, 89 nu e “mandria noastra”, nu e “am dat jos comunismul”, nu e “munca noastra”. Am fost oi plimbate de decor sa acopere Lupii noi!!! Eu nu eram nascut in 89, dar m-am documentat sa inteleg de ce Tara mea merge asa.

    O sa las un articol din respect pentru Eroul nostru, colonelul Trosca. Sper ca mai multi vor intelege mai bine: www.vice.com/ro/article/povestea-cavalerului-fara-cap-care-bantuie-romania-122

    • #35

      “Eu nu eram nascut in 89”. Si cu asta s-a spus tot.

    • #36

      practic, cu eu nu eram nascut in 89 ai inchis discutia.

    • #37

      exact ca reporterul ăla , de la NY Times parca, în momentul în care a fost intrebat dacă a fost de fata la nustiuce revoluție sau lovitura de stat de la mama dracu, a replicat că oricum n-are importanță pentru că oricum el o să scrie cel mai veridic, documentat si detaliat reportaj al.celor intimplate

    • #38

      atata superficialitate? daca nu esti nascut in 1877 nu mai poti sa vorbesti despre razboiul de independenta?

      pe logica asta….

    • #39

      dufu, ai onoarea…

    • #40

      Și ce dacă nu era născut? Ce, era vreunul din noi născut pe vremea lui Brâncoveanu? Și totuși putem folosi toți stația de metrou.

    • #41

      onoare la ce?

      ce e gresit in comentariu? am prezentat argumente…

    • #42

      Realizez ca argumentele sunt ignorate cand citesti si nu vezi.

      Probabil toata lumea de aici / comunitatea vorbeste doar ce vede. Sincer frecventam zilnic… de astazi o sa evit, mi se pare o abjectie…

      Sanatate si bafta va doresc!

    • #43

      succesuri, ma nelutzu, in viata si cariera:)

    • #44

      @Nelu: argumente… Lucrurile sunt foarte discutabile. Uite, eu de pilda aveam in 1989 19 ani. Si aici “argumentele” tale in discutia mai larga pica, pentru ca tu doar ai citit niste chestii, sau le-ai auzit, spuse de altii, pe cind eu le-am trait (si nu numai eu, si altii).
      Cit despre reglarile de conturi dintre securisti si kgb-isti, asta e alta poveste.
      Un sfat: cauta ceva mai serios decat “Vice” pentru documentare. Desi acum, in momentul asta, sunt putine lucrari care sa trateze subiectul intr-un mod neutru si ne-partizan.

    • #45

      @Nelu:
      “1. Romania Decembrie 89 = Lovitura de stat = Asasinare economica ( NU doar Rusia ne-a “jucat”)” – in decembrie 1989 Romania era moarta si ingropata d.p.d.v. economic, nu mai era necesar sa o asasineze nimeni. Daca ai fi fost nascut in vremea aia (si suficient de marisor sa ai si alte amintiri in afara de joaca) ti-ai fi adus aminte ca foametea batea la usa. SI totul era gri si deprimant.

    • #46

      Nelu, alea nu-s argumente. Sunt doar lozinci. Ce inseamna “asasinare economica”? Cine ne-a asasinat si cum au reusit pentru ca, economic, eram demult in putrefactie?

    • #47

      La ce usa batea foamea? Foamea deja juca pe masa din sufragerie/bucatarie pe ritmul de la “danseaza nevasta”.
      Aveam doar 9 ani in ’89 dar imi amintesc foarte bine cozile la orice era de mancare in afara de creveti vietnamezi si castraveti in otet (unii mari si deja batrani).

    • #48

      Ascultă aici, la ăștia mai bătrâni, eu am trăit revoluția sub gloanțe, cu revoluționarii. Ăia adevărați, nu gașca lui Iliescu. Cei care chiar credeau că-l dau jos pe Ceașcă. Nu mi-au dat armă, că eram minor. Ce mârlani, dădeau armă oricui, pe motiv că înarmau cică gărzile patriotice, adică oricine se nimerea pe-acolo. Dar m-au văzut mai copil, așa, și nu mi-au dat, deși eram pregătit să apăr patria, făcusem și PTAP la școală. În fine, am făcut revoluția cu un drug de fier, mai exact țeava de la antena de bulgari. Nu cred că era foarte eficientă împotriva teroriștilor, dar dacă dădeam cu ea într-un gard de tablă într-un anume fel suna mulțumitor, avea o cadență aparte, am speriat mai mulți de civili cu țeava aia. Am văzut și doi morți, dar erau așa dinainte, ca dovadă muriseră împușcați, nu loviți cu un drug de fier.

      @Nelu, cum să-ți explic eu ție ca să înțelegi, chestiile alea numerotate din teoria conspirației pot fi numite în multe feluri, dar nu argumente. Țeava mea de fier era un argument serios, puteai câștiga o dezbatere de idei cu ea la o adică, lista ta e o colecție degeaba.

  22. #49

    OSS Simple Sabotage – www83.zippyshare.com/v/7NWFG9ih/file.html
    Citeste de aici si vezi daca ti se pare cunoscut

  23. #50

    Inteleg ca iti place la mare, dar de ce sa te grabesti acolo?

    mai ales acum cand au eliberat krakenul pe litoral: www.facebook.com/martincorina

    ceva imi spune ca ea va mosteni titlul de peste suprem si stapan al stupefiantelor de la mazare.

  24. #51

    Sistemul sovietic de tinere sub control a populatiei unui stat aflat in sfera de influenta sovietica este foarte frumos explicat in cartea lui Bogdan Ficeac – Tehnici de manipulare [in aria de influenta sovietica] as adauga eu. Total de acord cu ideea din articol Cetin, primul pas in rezolvarea unei probleme e constientizarea ei 🙂

  25. Deci domnul Dragnea vrea să pună limită pentru abuzul în serviciu, dar societatea nu și nu. Uite ce se întîmplă dacă la CNADR nu există limite…

  26. boss, imi asum eu sa fiu de data asta geekul ala care e mai destept decat e cazul. Io zic ca asta e motivul, nu rusii:

    www.youtube.com/watch?v=rStL7niR7gs&t=358s

    “Cum se face ca conducatorii nu vad ce vezi si tu? Sunt oare prosti, acesti cei mai puternici oameni?”

  27. #54

    te superi degeaba

    e vorba de a fi acolo, atunci si de a judeca dupa aia tot ce s-a intimplat si prin ce-ai trecut sau puteai să treci și sa-ntelegi …

    cam la 10 ani de la lovitura de stat ,am inteles ca hodorogul- colonel-comandant , fiind militar bătrân, e singurul care a văzut ce se intimpla și mai ales ce urmeaza.Așa ca după niste pumni dați in birou si în capetele unor cadre entuziaste a mai temperat elanul unor revolutionari de carton: ” revoluție, libertate, teroristi, sa facem totul…”

    în noaptea de 23 pe la doua am fost scoși sa intrvenim in satul vecin ,de comandantul de companie, ca vezi doamne au apărut niscaiva teroristi
    după urletele.de.rigoare si doua palme plasate unuia care se scobea in nas a apărut chestia cu : “nu trage nimeni decat la ordinul meu, ca va-ngrop” de ajunsese sa ne fie frică de el(oricum ne era) mai rau decat de libienii despre care se mânca cacat la tv

    cum să stapanesti 50 de insi de 18-19 ani cu 300 de cartuse de razboi la ei ? simplu, îi faci să se teamă de tine mai rau decat de libieni, sirieni, irakieni sau ce prostii mai prezentau ăia la televiziunea romana liberă
    țin minte și acum momentul in care i-au dat lacrimile văzând un militar in scurtă care tragea aiurea,ascuns după niste coloane, in teroristi imaginari. scurtele erau folosite mai ales in unitățile de munci.sa-i iei pe oamenii ăștia care poate nu trasesera in viata lor cu arma și sa-i trimiți să moara,degeaba, pentru a legitima un nou regim, era peste puterea de intelegere a unui militar de cariera

  28. Se spune ca rahatul intotdeauna vine la suprafata asa ca poate nu ar trebui sa ne miram cand ne uitam in jur.

  29. Se repara A2? Din ce am citit repara o portiune insesizabila. Unde dracu sunt banii din roviniete? Banii de la Fetesti unde dracu se duc? E autostrada asta mai reu ca un off-road.
    Se pune asfalt pe ulita la tara unde nici carute nu trec si drumurile intens circulate sunt vai de mama lor.
    Multora nu le pasa. Inteleg ca se grabesc darcand merg cu 120/ora prin hartoapele acelea pun in pericol siguranta celorlalti.

    • #57

      Da’ chiar, măcar repară și ei porțiunea aia îngrozitoare cu tâdâm-tâdâm de la ieșirea din București, sau s-au apucat să cârpească zona cu asfaltul deja bun?