De fapt, știrea reală este că China s-a întors și ea la dictatură, votând mandate nelimitate pentru actualul președinte. Dragnea e un limbric care s-a simțit puțin ca Ceaușescu, urlând la sala palatului Mă vreți președinte? Gen iată, sunt votat prin vot liber, public și consimțit. De către rupți în cur aduși cu autocarul la oraș.

www.facebook.com/daniel.nicolaina/posts/2074663845911748

Și nu e deloc de glumă cu aceste tendințe de acaparare a puterii de către cei care dețin cele mai multe unelte de șantaj, la un moment dat. Erdogan în Turcia, Xi în China, Putin în Rusia, Orban la unguri. Absolut toate aceste state au avut, la un moment dat hegemonii imperialiste. Să nu uităm că la Turci încă nu au trecut 150 de ani de când erau superputere mondială. Rușii? 30 de ani. Ungurii? Amiralul fără flotă încă nu s-a răcit în sicriu.

Cel mai periculos, în acest moment, pentru spațiul unde este românia, este Erdogan, care caută vizibil readucere Turciei pe poziția de dominare prin forță. Deține o potențială armată extrem de mare, cu soldați antrenați și fanatici și ce face acum în Siria este doar un antrenament cu public.

Timpurile în care toată lumea se înghesuia într-o mare alianță, și anume NATO, au trecut. Și greșeala de a crede că aceste țări, care timp de sute de ani au trăit doar din război, au devenit brusc mielușei, o să răstoarne actuala clasă politică europeană cu cracii în sus ca Teo în fața lui Mircea.

În fața acestui vârtej mondial ce tinde, încet, încet, să dea în clocot, mizeriile lui Dragnea par niște glume de matineu, cu parașute blonde, scoase în lume, să se învețe poporul cu noul cabinet 2.

www.facebook.com/100009787279286/videos/587160171620220/