expirat

Ieri a făcut furori printre naivi o epistolă a unui șmenar patron de club pe nume expirat, clubul, Andrei Sosa, el. Cuvinte mari, bombastice, prin care își justifica ilegalitățile băgând în față statul român și greutățile pe care le întâmpină antreprenorii proprietari de cluburi când vor să își desfășoare activitate. Pentru cei cu un neuron în plus față de restul populației, a fost distracția zilei, alături de scrisoarea generatoare de lacrimi a mizerabilului care îi justifică pe patronii de la Colectiv prin faptul că nu au Jeep, deși au afaceri de 1 milion de euro.

Revenind la șmenarul nostru expirat, e posibil ca manevra sa de PR să prindă. Închid acum, nu mai primesc controale, pentru că e un club închis, eventual pun 2 stingătoare și schimb buretele absorbant, după care, la cererea populației, care are un necesar imens de nevoie de club, îl redeschid în decembrie. Știi, e crăciunul, să fim mai buni de crăciun. Până atunci se risipește și scandalul, totul e bine.

Dar, cum mă știți un om bun și blând, am zis să nu îl las pe domnul de la expirat să plece el așa de liniștit în sabatical (sau poate nu, ca să îi copiez exprimarea)

Primaria sectorului 5 a declarat, pentru Stirile ProTV, ca clubul “Expirat” are o datorie de 1.6 milioane de euro, in taxe pe care nu le-a platit de la infiintare si pana acum. Este vorba despre taxa pe concert, potrivit Directiei de Impozite si Taxe a sectorului 5 si se pare ca reprezentantii clubului au fost chiar luni acolo si au declarat ca vor contesta in instanta suma.

Parcă sună altfel eroismul domnului de la expirat, nu? Unii dintre voi nici nu știu cum arată 1 milion de euro la un loc, iar eroul nostru îi datorează doar în taxă de concert. Acum 3 ani, un alt patron de club, evazionist de frunte, dădea același tip de mesaje, după ce a fost arestat pentru o fraudă de 230 000 de lei.

Da, știu, cuvintele astea sună frumos. Suntem boemi, suntem artiști, fuck the police, noi trăim din artă. DIn păcate, sub toate aceste cuvinte se ascunde un singur cuvânt.
Furt.

Între timp, dacă simpatizați din greu cu cei de mai sus, poate ar trebui să vă puneți întrebarea De ce trebuie neapărat să deschidă acești oameni cluburi?

Ce-ați zice dacă nu ați mai deschide cluburi?

Later edit, de la Mихаи:

Conform mfinante, SC Expirat SRL, cu cod caen baruri si alte activitati de servire a bauturilor, are datorii de 392.327 lei, in 2014 a avut o cifra de afaceri de 149.807 lei ( cea ce inseamna, sa zicem, la 150 de zile de functionare, 1.000 de lei/ zi. ) cu un profit de 27.513 lei.
Si 0 salariati.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.