Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la evenimentul lansarii Viziunii Uniunii Social Liberale privind mediul, ca este un „ecologist convins ortodox, habotnic” si ca misionara care l-a convertit este sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, transmite Agerpres. La randul sau, presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, a spus ca el e prea batran sa adere la aceasta cauza si nici nu mai intentioneaza asta.

Știți cât e de greu să realizezi că, deși îi urăști cu patimă pe cei de la putere, realizezi că de fapt, în cazul unei alegeri, nu ai ști ce să faci, iar conștiința nu ți-ar putea permite să votezi cu opoziția?
De când este Victoraș Ponta ecologist? De când i-a cumpărat partidul mașină ecologică? Pentru că, din câte știu, domnul Victoraș este sau na, era, un vajnic chilot de raliuri. Oare nu știe că mașinile alea care îl distrează atât de mult, merg cu benzină? Bănuiesc că nu.

L-a convertit ecologista Daciana. Da. Pentru că Daciana a avut de unde să învețe ecologia. De la tăticul Ilie. Cel care lichida fără simț al măsurii arealul cinegetic al țării, împreună cu domnul Năstase număra-mi-ați ouăle. De fapt, după cum se știe, orice femeie se mărită cu bărbatul care seamănă cu tăticul. Iar tăticu avea un singur coi, pierdut în lupte grele, la ucis de mistreți și căprioare. Așa că Victoraș s-a conformat…

Ia ziceți, domnu` Ponta, cu electrica faceți la fel?