Sunt un tip relativ cult, să zicem. Am trecut prin niște școli, am făcut niște chestii, am citit niște cărți. Câteva, habar nu am. Mii cu siguranță, zeci de mii, nu știu, nu le-am numărat niciodată.

Vă spun, am o silă față de oamenii care se laudă pe interneți cu kilele de cărți pe care le-au citit, de nu vă imaginați. Imediat după revelion, am văzut pe cineva care își pusese pe un cântar cărțile citite în 2021, cu modestie, gen Doar câteva din cele pe care le-am sorbit în anul ce a trecut. Altul se lăuda că în primele 3 zile deja devenise cult în cap cu încă 2 cărți care este ele nebunie, așa ceva mai rar.

Băbăeț, când faceți mizerii de astea, sunteți mai răi decât bicicliștii care umblă în chiloți mulați pe mijlocul străzii, pentru că ei nu știu că trebuie să meargă pe marginea drumului. Mai rău decât ăia care simt nevoia să te informeze că ei sunt vegani iar regimul tău de viață e jalnic, ar trebui să devii vegan, să vezi ce o să te schimbi. Efectiv deveniți niște untermenschi ai regnului uman. Chiar nu îi pasă nimănui de ce citiți. Vreți să citiți? Citiți acolo, în interiorul Vostru. Vreți să recomandați o carte? Recomandați-o. Cititul nu e o popularizare științifică. Nu o să se apuce nimeni să citească cărți doar pentru că vreo păsărică de pe net se laudă cu cultura ei de Osho. NIMENI. Cititul e ceva personal, îți place sau nu. Dacă nu îți place, te rezumi la gsp și, posibil, bloguri.

Și când, după ce citiți lucruri, vă lăudați pe net cu cultura voastră barosană, nu dați dovadă decât de faptul că sunteți analfabeți funcțional și atât, citiți și nu înțelegeți nimic din ce citiți, doar recitați cuvinte separate, care nu se leagă cu nimic în creierul vostru și nu vă învață nimic.

Succes și la mai mare, dacă nu aveți cont pe goodreads, e timpul!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.