varujan-pambuccian-un-armean-prost

Împingând copiii de mici către balet și bune maniere îi scoatem cu diploma de șomeri la sigur. Copiii ăia vor îngroșa clasa oamenilor inutili.

Varujan, acest armean nedeștept, ce pică din tiparele fostului președinte băsescu, e de părere că în românia nu avem nevoie de cultură și învățământ vocațional. Balet? Cine are nevoie de balet, când țara are nevoie de tractoriști sau tractoriste.

Desigur, mă-sa lui Barâșnikov regretă că l-a trimis pe fi-su la balet. În loc să ajungă un star mondial, un vector de imagine al artei, putea fi un bun tractorist la Komsomol.

Ana Pavlova, nu mai zic, în loc să mulgă vacile la CAP și să dea o sapă când e nevoie, ea se scălâmbăia pe cultură. Ca să nu mai vorbim de homosexualul ăla de Nureev. Iar Alina Cojocaru să se ducă naibii să pună mâna să facă o școală profesională, ceva util, o lăcătușerie ceva, ca să devină un membru de vază al societății.

De când sunt armenii ăștia prin conducerea româniei, am așa, o vagă impresie, că sunt o nație ușor defavorizată, neurologic vorbind. Se trag cumva mai dinspre vestul româniei? Că așa, s-ar explica.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

33 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    e prieten cu bătrîneanu, se lovesc reciproc in cap cu cărămida.

  2. #4

    Eu cred ca aceasta declaratie este data ca sa mai auda lumea de el :))

  3. #5

    Mi se pare o parere pertinenta, daca ne rezumam la cererea si oferta de munca din tara noastra. Artele au intr-adevar rostul lor in societate, dar, uitandu-ma la toti cunoscutii mei care sunt in domeniu muzica/dans de foarte multi ani cum traiesc din ciuguleli intre 1000-2000 lei pe luna (de multe ori zero castiguri), tind sa spun ca e bine ca o persoana pe langa vocatie sa isi dezvolte si alte aptitudini care sa ii puna mancare pe masa. Stii care e scopul final al persoanelor care fac dansuri moderne la nivel competitiv? Ca la 30-35 de ani sa devina antrenor pentru copii si sa faca 1500-2000 lei pe luna. Ask them. O sa ramai uimit.

    Sunt foarte multi parinti care insista sa isi axeze copiii doar pe “meserii artistice”, dar nu e cerere pe piata pentru asa ceva, iar concurenta e uriasa si salariile derizorii.

  4. #7

    Mulțumesc pentru “Komsomol”, juisez. Ăștia mici n-au apucat să se dedea la literatură sovietică de mare angajament proletar. #kostoglotov

  5. #8

    Vestul României? Bucale, aceasta superba capitala ioropeana plina de moldoveni…

  6. #9

    “scoala de balet si bune maniere” e o expresie, nu se refera la balet ad literam, ci la scoli de genul spiru, snspa etc. PS: daca mergi foarte, dar foarte mult spre vest, ajungi pana la urma si in Armenia

  7. #10

    am asistat la o conferinta a sa. si-a uitat sliderurile pe undeva, iar alea pe care le prezenta erau facute in ceva office 93 pentru win 3.1 pe ms-dos. no joke. el vorbea despre viitorul tehnologiei informatiei. insista sa dam copiii la scoli care-i invata sa programeze imprimante 3d. ca la aia se va reduce toata productia in curand. imprimante care fac si prelucreaza otel, plastic, lemn, alimente, textile…

  8. #11

    In lumina educatiei primite, tind sa-i dau dreptate Varujanului. Nimic din ce-am invatat pe acasa- educatie, bun simt si pe la activitati extra-curriculare, nu mi-a fost de folos pe nicaieri, angajarile s-au facut tot pe chestiile concrete pe care stiam sa le fac, gen calculator, experienta in domeniul in care m-am pregatit.

    Concluziile le trageti singuri, avem nevoie de orice pe lumea asta, dar cu ce mananci?
    Iar iphone-ul nu se cumpara singur.

  9. #12

    “De când sunt armenii ăștia prin conducerea româniei, am așa, o vagă impresie, că sunt o nație ușor defavorizată, neurologic vorbind. Se trag cumva mai dinspre vestul româniei? Că așa, s-ar explica.”

    Nu numai, genul acesta de comportament leguminos l-am vazut si la sibieni, cand oricine din “Regat” e tratat ca un alogen… si toti sunt romani, printre romani! Si la clujeni am vazut o tendinta din asta, doar ca aia nu isi permit de frica altora si ce bisnisuri au cu Debreţin, Mestecanesti si Bichis (in special cu legumele, ce bine ar fi sa le faca DNA-ul si DIICOT-ul o supraveghere pe cateva luni). Altfel nu.

    Foarte foarte bizara mostenirea habsburgica inculcata si partinitoare.

  10. #13

    Dar daca contextul e altu’ ?!
    Mai exact, daca se refera la societatea noastra, neaosa ?! Unde valorile morale sunt viciate ?! In 90% din cazuri…
    Unde apreciem banu’ scos la negru si pacalirea impozitelor ?!
    La nemersul la vot… la fiind mase de manevra…
    Cine ramane sa-i aprecieze ?! De fapt, cine mai reuseste sa-i aprecieze acum, dar in 10 – 15 ani ?!

  11. Dar prenumele lui e de fapt numele de scena al unui manelist

  12. #15

    daca-mi explici de ce ai impresia ca un baletist e mai cult decat un fotbalist iti dau o bere

  13. #16

    ” Există deja hub-uri și rețele de hub-uri tehnologice pentru copiii de școală generală, de liceu, care îi duc spre o direcție care nu va îngroșa clasa oamenilor inutili peste 15 ani. Lucrul pe care noi trebuie să-l evităm acum este ca peste 15 ani să nu avem în România o clasă a oamenilor inutili ca vector social major. Asta este partea smart a orașelor. Dacă reușim să facem asta, o să ne fie mai bine decât altora. ”

    ” Rolul unui stat inteligent, al unei guvernări inteligente este să nu își creeze singur un vector social major.”

    De fapt titlul stirii de pe Agerpres este rezultatul muncii unui asemenea om inutil, si probabil singurul lucru pe care ziarizda l-a inteles din tot discursul. Omul nu a folosit termenii categoric, si in ierarhia argumentarii fix partea asta cu baletul are un rol marginal si inofensiv.
    De fapt, concluzia intregii expuneri era un lucru pe care si tu il sustii aici: directionarea invatamantului catre lucruri palpabile si sustenabile in contextul dinamicii societatii actuale.
    De fapt, este unul dintre putinele argumente logice , bine construite si de bun simt pe care le-am auzit din partea unui reprezentant al clasei noastre politice..
    Mai ales in lumina faptului ca acum ceva vreme un alt exponent al aceleiasi clase propunea invatarea fetelor de generala sa mearga pe tocuri si sa zambeasca frumos.

  14. #17

    si cand te gandesti ca un ardelean si o ardeleanca fac curatenie de toate gunoaiele ce le-a produs capitala…

  15. #18

    Neah, domnu’ acesta e chiar estic, as spune din inima sud-estului :))

    Misto e ca nenea e deputat din 1996. Citat din biografia lui:

    “Matematician, om politic, profesor universitar, Varujan Pambuccian este presedintele Comisiei pentru Tehnologia informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor.

    A initiat 24 de propuneri legislative si este autorul a peste 600 de amendamente. Sustine ca domeniul IT&C este extrem de important pentru dezvoltarea Romaniei.

    Specialist in programare la Institutul pentru Tehnica de Calcul din Bucuresti, a dezvoltat soft pentru mai multe sisteme de operare (CP/M, RSX-11, UNIX, VMS, MSDOS, Windows, PalmOS si Symbian) si pe mai multe platforme software (.Net, BREW);”

    Practic a ramas cu IT-ul undeva prin Cretacic, cumva justifica bataia de joc din orice proiect IT realizat de statul roman.

    El e “pă IT, pă dinalea, ‘ntelegi”, de unde cultura?

    • Pambuccian e doctorand in matematica pe bune (pe vremea cand asudai sa faci un doctorat), nu cred ca un gigel oarecare e in masura sa-i judece nivelul de cultura. Tehnologiile alea cu care se lauda erau tehnologiile din epoca aia, sunt curios cu ce te lauzi tu peste 30 de ani ca javrascriptu’ o sa moara cu siguranta. Politic vorbind, i se datoreaza cel putin doua lucruri din industria IT de azi: programatorii nu platesc impozit in anumite conditii si legea semnaturii electronice.

      Nu inseamna ca nu a zis sau nu a dat cioace de-a lungul timpului, insa nivelul lui intelectual este ultimul lucru de care ar trebui sa ne luam.

    • #20

      lasa-ma sa ghicesc, iti inchipui ca programarea in cretacic era simpla.

    • #21

      @Trespasser
      El e pă IT și tu ești pe lângă. Ce a făcut VP pentru România în IT n-a făcut nimeni în nicio altă industrie. Planul lui a funcționat. Faza a doua a planului e R&D. Dar așa e pe net – muim pe toată lumea că e mai simplu.

    • #22

      @rumbu +1 de la mine desi si tu esti un gigel oarecare ce considera ca e in masura sa ma judece pe mine. Nu lucrez in programare dar tot in IT imi duc viata. Sunt suficient de batran incat sa stiu ce a facut pentru IT, nu ma legam de nivelul lui intelectual. Eu am vrut doar sa spun ca nu mi se pare un tip foarte flexibil si la zi cu informatia. Atat. Posibil sa ma insel, mea culpa.

      @sekemeth Am programat in cretacic, de fapt am inceput cu un Sinclair cu caseta audio. 🙂

      Poate nu se intelege din ce am postat anterior, vroiam doar sa spun ca eu consider ca omu’ nu are inclinatii spre partile culturale si vocationale. Atat. Sper ca acum e mai clar.

    • Trespassere pai omu e intrat in politica de mult. Cam cand crezi ca avea timp sa isi faca un update la limbajele de programare? Intre doua sedinte?

    • #24

      As vrea sa fie politicienii romani la fel de prosti cum sunt armenii astia.

    • #25

      Bun, să presupunem că se înșeală. Întrebarea e ce faci cu aptitudinile pe care nu le poți monetiza? Nu toată lumea are înclinații spre inginerie. În realitate, pe lângă artistul ăla care a reușit și pe care îl vede toată lumea, mai sunt alți 1000 de ratați care și-au dorit să fie acolo și pe care nu îi vede nimeni. Mă gândesc că îți trece de balet și desenat când ai de plătit facturi și lași astea în plan secund.

    • #26

      rumbu, pambuccian e chiar doctor. Doctorand nu mai e demult 🙂

    • #27

      ca Oprea si Ponta

    • #28

      Cam la fel, doar ca armeanul e cu vreo doua trepte mai sus. Profesional, cel putin. Diferenta dintre om si orangutan.
      Daca e adevarat ce scrie, omul a reprezentat ceva in IT
      www.facebook.com/varujan.pambuccian/posts/609260295913638
      Maimutele alea doua insumate dau maxim 0.

    • Sandule: in contextul in care se vorbea despre IT si omul e tehnic in spate, logic ca sfatul lui este sa te duci inspre meserii tehnice. Motivul este ca gandeste prea rational si nu poate intelege chestii pe langa.
      Ce-i drept, cand esti om de stat trebuie sa ai mai multa grija de ceea ce zici, si poate baletul nu e cel mai bun exemplu, dar iaca, nici eu nu inteleg de ce si-ar face cineva un doctorand in literatura engleza a secolului 19.

      O parte din meseriile astea “umane” or sa devina inutile in curand. Bine, multe meserii or sa devina inutile in curand, lumea o sa faca doar plimbat de foi, pentru ca aparent trebuie sa muncim.

  16. #30

    am convingerea ca omul inca lucreaza cu cartele perforate. sau el functioneaza pe cartele perforate

  17. economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20329581-interviu-varujan-pambuccian-imi-permit-dau-sfat-parintilor-nu-incurajati-copiii-spre-scolile-balet-bune-maniere-acestea-produc-someri-precizia-unui-ceas-elvetian-dialog-despre-educatia-din-prezent-mes.htm

    hai sa dam intregul context. El este omu care a crescut ITul in Romania. Dap, cu impozitul ala neplatit.
    E gandire de inginer: lucrati cu chestii concrete si mai lasati meseriile astea de nisa. Nu zice nimic de tractorist, desi si tractoristii sunt bine platiti si au un rol activ in activitatea unei tari.

  18. #32

    Bine, lasand la o parte faptul ca scolile vocationale produc inclusiv tractoristi, lacatusi, strungari, sculer-matriteri, etc, ai dreptate. Iar de asta, ce pot sa zic, decat ca e la fel de imbecil ca tizul sau. Propun o petitie in care numele de Varujan sa fie trecut in dex cu litera mica la sinonimele pentru imbecil.

  19. #33

    Daca avea vorbele la el si era constient de felul in care functioneaza presa in ziua de azi, ar fi zis ceva mai putin citabil, cum ar fi: “Fiti mai pragmatici cand va alegeti studii/specializari/meserii”. Nu cred ca un om intreg la cap ar zice ceva impotriva unor activitati extracuriculare care implica miscare intr-o tara unde se face o ora (!!!) de sport pe saptamana la scoala.