negru-vodă

Noi am învățat, cu timpul, o șmecherie, când e de trecut granița la vecinii bulgari. În loc să ne călcăm pe bătături în cozi kilmetrice, 60 de kilometri până la vama veche, unde să mai stăm la coadă încă o oră, până trece tot cocalarul care vrea să vadă apusul la varna, ieșim din țară pe la Nigger Boss, facem 50 de km până la vamă, plus vreo 20 prin bulgaria, dar cu siguranță e mult mai rapid decât clasicul drum unde se înghesuie tot cocalarul ca să facă sex la cort, cort sprijinit de portbagajul deschis de la X6.

Mno, ieri am văzut o chestie haioasă. Vameșii bulgari și români nu se mai înțeleg între ei. Înainte, ca să ieși din țară, te controla direct vameșul român, dar în bulgaria. Acum nu mai e așa. Vameșii sunt câte 2 la birou și nu mai ies din birouri, te așteaptă să te apleci, umil, la ghișeu, să le prezinți actele. Cum a fost și azi, de exemplu. I-am dat actele vameșului român, tipul s-a apucat să scrie datele prin computer, să verifice buletin și talon, după care a zis Mulțumesc și mi-a întins actele.

Moment în care porcul bulgar i-a smuls actele din mână, serios, nu glumesc, chiar i le-a smuls din mână, la propriu și a început să le bage și el în calculatorul lui. Mi-a îndoit buletinul de 100 de ori în aparatul vieții, ca să verifice dacă e bun, a scris 5 minute la numele meu, ca orice polițist care se respectă, a scris încă 5 minute la certificatul de înmatriculare, după care, într-o scârbă extremă, mi-a întins actele. Moment în care m-am făcut și eu ca plouă și mă uit pe afară, așa că a trebuit să le pună pe ghișeu. De unde le-am luat, l-am înjurat în gând și am plecat mai departe.

Mai departe, adică la vignetă, unde nu mai e ca înainte, ia vigneta, dă-mi banii. Nu, e dă-mi talonul, așteaptă 5 minute până scriu eu datele, după care ia vigneta.

În fine, ideea e că prietenii bulgari încep să se îndrepte spre comunismul rusesc, în miraculoasa lor țară plină de castraveți și femei urâte.