Hai că s-a lămurit și de ce a acceptat „motociclistul” să îl bată și a 2 a oară pe distinsul jurnalist Mircea Badea. Se pare că, atunci când distinsul jurnalist Mircea Badea l-a provocat din nou la bătaie, ca un copil prost și încăpățânat, motociclistul l-a refuzat, explicându-i că este o evidenta inferioritate tehnica și nu ar fi o luptă corectă.

Dar distinsul jurnalist Mircea Badea, deși fusese bătut la modul grav prima dată, a apelat la arma cu care l-a înzestrat distinsa sa mamă, profesoara de română, puterea răvășitoare a cuvântului.

Practic, distinsul jurnalist Mircea Badea, deținător al mai multor premii de prestigiu, obținute anual, la New York, pentru acte jurnalistice deosebite, a înțeles că motociclistul nostru, centură neagră 3 dani kickbox, multiple trofee, antrenor de kickbox și, în general, un nene care se pricepe să dea cu pumnul, l-a refuzat pentru că i s-a făcut frică de antrenamentele domnului distins jurnalist Mircea Badea și nicidecum pentru că a încercat să îl protejeze de o umilință extremă.

Iar când domnul reputat și distins jurnalist a început să arunce tradițional, ca la doamna profesoară acasă, cu zoaie, Avengerul nostru a acceptat și i-a arătat de ce l-a refuzat.

Din păcate, e o pagină tristă în istoria jurnalismului românesc, scrisă tocmai de un distins și reputat jurnalist precum domnul Mircea Badea.