Pornind de la un comentariu de la articolul asta de pe blogul lui Alexandru Negrea, care btw ar trebui sa devina odata Alexandru Negrea si sa il lase pe Buddha in pace, mi-a venit asa, un gand.

Ce inseamna prostituarea artistilor?
Comentariul acela spunea despre un anume Grasu XXL, (de care, sa-mi fie cu iertare, nu am auzit niciodata) care s-ar prostitua pentru ca s-a asociat cu niste anume Deepside Deejays si nu mai canta pentru fani. Aceeasi discutie era referitor si la Puya, care de cand canta cu George Hora si Kamelia Hora, ar fi manelizat rapul.

Cati oare din cei ce ii acuza pe acesti oameni de prostituare le-au cumparat albumele? Adica le-au dat bani de chirie, mancare, haine? Putini, nu? Ca la noi e la moda sa descarci de pe torente, nu sa dai banul. Plus ca nici daca ai vrea, in afara de supermarketuri nu prea ai de unde sa cumperi muzica.

Si atunci, de ce acuzi un om, care are o profesie libera, ca nu mai canta special pentru tine? Ce inseamna prostitutie, ca nu mai canta intr-o sala de camin cultural, pentru 10 fraieri care gusta hip-hop, ma-ntelegi, si canta pentru cateva milioane? Ma scuzi, dar asta mie mi se pare cu adevarat sa faci succes. Sa poti sa fii apreciat de cat mai multi oameni, nu de un grup restrans de oameni cu chilotii in vine (asa cum e costumatia de hiphoper clasica) si sa faci bani din munca ta, nu sa ajungi sa vinzi iarba la colt de strada, ca Sisu.

Asa ca, atunci cand voi, fanii lui peste, o sa mergeti sa le cumparati albumele, singleurile si toate releasurile lor, o sa platiti bani ca sa ii vedeti in concerte, nu o sa incercati moaka de la paznici, o sa cumparati tricouri si postere cu ei, atunci sa va permiteti sa comentati ca niste oameni incearca sa castige bani din munca pe care o presteaza.

Pana atunci, ciocul mic si joc de glezne, ca torentele sunt pe val.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.