Oricât m-aş chinui, nu pot să înţeleg de ce, dacă vreau să îmi înfiinţez firmă, am nevoie de acordul asociaţiei de locatari. Unde pisici mai e dreptul meu consitutional de cetăţean, de a face ce vrea muşchiul meu la mine în gospodăria proprie şi personală? De ce ar trebui ca asociaţia şi locatarii ce mi se învecinează în pereţi, să îmi dea aprobarea ca eu să pot face o afacere?

Hai, pot înţelege că atunci când îţi instalezi centrală termică, sunt afectaţi vecinii, deşi nici acolo nu ar avea nici un drept de opoziţie, dacă eu sunt în regulă cu toate actele şi autorizaţiile legale. Pot înţelege că trebuie să le cer acordul dacă mă debranşez de la reţeaua de termoficare. Deşi e o tâmpenie, pentru că eu tot o să am căldură în apartament, doar că nu voi mai fi sclav la radet.

Dar de unde şi până când baba de lângă mine trebuie să îşi dea semnătura ca eu să îmi fac firmă? Du-te şi zi-i unei baborniţe de 180 de ani că vrei să îţi faci o firmă cu obiect de activitate publicitatea pe internet. Să vezi cum îţi trânteşte uşa în nas.

Sau du-te la vecinul de dedesubt, cu care te-ai certat că el e în schimbul 3 şi copilul merge prin casă, deranjându-i augustul somn. După care, a 2 a zi, ţi-ai dat cu el nişte flegme prin parcare, din motive de parcarea asta e a mea de când m-am mutat aici. Să vezi ce repede o să fie de acord ca tu să îţi faci o afacere, în timp ce el e sofer la SIRUT, câştigă 2000 de lei pe lună şi îşi bate nevasta săptămânal.

Vă spun sincer, aşa mi se acreşte, zi de zi, zi de zi…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.