Foarte interesante reacțiile de la articolul de aici.
Câțiva fericiți, care le urează de sănătate, câțiva indiferenți, cărora li se rupe cu un elan maxim și mulți care condamnă cu fermitate gestul nostru, atât de urât și de neoccidental.

Aș vrea și eu să înțeleg vreodată, de unde atâta mentalitate de victimă pe poporul ăsta nenorocit.
Deci o televiziune publică din Franța își bate joc de un popor întreg, repet, televiziune publică. Iar dacă poporul cerșetor, poporul ironizat, ridică capul din pământ (cacofonia e intenționată), o întreagă șleahtă de oameni de bine, făcând parte dini același popor, vin și explică ce țărani suntem și cum de fapt ăia au tot dreptul să ne ironizeze, pe când noi pe ei niciodată, că sunt mult deasupra noastră.


Băi omizilor, unde vă e mândria de a fi ROMÂN? Sunteți născuți în țara asta bătută de vremi și de dumnezeu, mâncați pâinea asta, mai mucegăită sau nu și în continuare vă purtați ca niște sclavi, fără coloană vertebrală, fără mândrie, fără identitate?

Câteodată mă gândesc că acesta e efectul sutelor de ani de sclavie sub pașalâc turcesc, ani care s-au întipărit în codul genetic al rromânilor de pretutindeni, cu minunatul proverb capul ce se pleacă, sabia nu-l taie.
Vă place, mă rromânilor să fiți scuipați în fașă, oriunde vă duceți. Vă place, mă rromânilor, să fiți umiliți și să vi se umilească familia de către orice venetic care are 100 de euro mai mult ca voi. Vă place, mă rromânilor, să vă complaceți în mlaștina ei sunt mai buni ca noi.

Vă place, rromânilor, să fiți rromâni.
Vă meritați soarta. Mergeți în studio la France2, cu mâna întinsă și suspinați Silvuple musiu.
Poate prindeți vreun job bine plătit, care să vă permită să scuipați spre locul unde v-ați născut și să vă uitați limba precum Răducioiu.
Carpato-danubiano-ponticilor!