Totuşi lucrurile de fapt nu sunt chiar aşa simple în acest micuţ scandal onlainistic.
Se pare că de fapt oktal au fost prinşi de către 2parale că anulează comisioane aiurea şi pentru asta zburaţi din sistem. Iar ei, drept recunoştinţă, refuză să plătească sumele restante.

Momentan, chestia asta e la nivel de zvon, dar concluzia îmi este puţin întărită de răspunsul celor de la oktal, pe forumul seopedia, acolo unde a început toată distracţia.

Inainte de a arunca cu noroi va rugam sa studiati problemele mai serios. In primul rand magazinul Oktal nu are nicio obligatie de plata catre Bogdan Ungureanu sau orice afiliat din sistemul de afiliere de doua parale.Singura companie care are obligatii de plata fata de afiliati este 2 Parale. Noi, magazinele online avem obligatii de plata catre acest intermediar care are mari probleme de functionare. Din acest motiv am renuntat la colaborare. De exemplu, voua vi se pare normal ca ei sa transmita afiliatului X ca magazinul Y nu plateste comisioanele? Daca ei se afla in litigiu pentru o suma oarecare cu un magazin, inseamna ca nu vor plati comisioanele catre afiliati? Sau sa zicem ca magazinul respectiv se inchide, sau pur si simplu da o teapa. In acest caz afiliatii nu vor fi platiti? Nu mi se pare normal.

Răspunsul mi se pare nu pueril, ci extrem de pueril şi pare redactat de un copil cu maxim 8 clase. Deci din start desconsiderare faţă de cel ce le-a făcut reclamă, sub cortul zdrenţuit că de fapt 2parale e responsabil, nu ei. După care contraatacă cu un retardism minor, argument de colţul blocului, că nu e normal că 2parale i-au expus ca fiind răuplatnici.

Practic, din tot răspunsul `oficial` nu reţinem decât că pe ei îi doare în cur de posesorii sitului şi că 2parale nu trebuia să zică nimănui că nu au plătit. Restul, aberaţii.

Luând-o pe firul logic al acestui răspuns, pot crede fără nici o problemă că respectivul anula comisioane aiurea, ca să nu plătească.
Aştept continuarea, poate cineva se va îndura şi va da o declaraţie oficială.

UPDATE: DECLARATIA OFICIALA A LUI DORIN BOERESCU

Cred ca discutia despre subiect e inchisa. Desigur, faptul că însuşi Boerescu spune că Oktal au fost scoşi din sistem, sugerează că e adevărat, Oktal a anulat comisioane aiurea. Lucru rromânesc clasic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.