Organizatorul festivalurilor Untold, de la Cluj-Napoca şi Neversea, de la Constanţa, recrutează două mii de voluntari pentru aceste manifestări, înscrierile urmând să se încheie în 7 iunie. Potrivit organizatorilor, sunt căutate persoane între 16 şi 35 de ani, care pot face parte chiar din echipa de festival a artiştilor invitaţi, beneficiind de acces la festivaluri şi de două mese pe zi.

Via news.ro

Untold există pentru că Emil Boc l-a sponsorizat pe Bogdan Buta, fostul președinte al SHARE, cu 2.7 milioane lei, din care băiatul a făcut festivalul, înregistrând marca pe numele lui. În cadrul festivalului se rulează în jur de 20 de milioane de euro.

Dar, ca orice băieți deștepți, caută voluntari care să muncească gratuit pentru ei.
Că așa se face.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Munca gratis era daca nu ofereau nimic in schimb.

    Asa cum statul ofera “gratis” ajutor social si nu ii pune pe asistati sa presteze nimic in schimb ( vorbind la modul general).

    • #2

      asa e, le da 2 mese pe zi, e o treaba

    • #3

      Pai vedeti ca sunteti varza?
      Plata consta in ascultarea unor playlisturi in timp ce vinzi la taraba, strangi gunoaie etc.

  2. #4

    Când făcea Brutus carduri la studenți, ăștia toți (inclusiv Boc) se jucau de-a mama și de-a tata. Ce nu-mi place mie e că se fac profile publice bazate pe scrisori anonime. Ca la 48 :))

  3. #5

    N-auzi boss ca le da niste mancare si din cate se pare anul acesta nu ii vor mai biciui.

    • #6

      Update: Se pare ca vor fi biciuiti si anul acesta dar macar primesc mancare.

    • #7

      Amuzant ca o zi de lucru.

  4. #8

    Peste tot in lumd e la fel cand vine vorba de “sponsorizari” mai mult sau mai putin legale pt asa ceva. Nimeni nu arunca bani din buzunarul propriu fara vreun interes.
    Neversea si Untold e de bine pt noi, e ceva misto. Nu pt mine, pt cei ce se duc. Eu merg la Fuego. E mai chill așea.

    • esti un om curajos. Multi se duc la Fuego dar nu au curajul sa recunoasca.

    • #10

      Mai vin si altii la Mioveni in afara de Fuego?

    • #11

      …………………farmacia inimii k-tena…………………

    • #12

      Da, Cristi din Banat

    • #13

      Fuego, fuego, dar de Craciun sau in restul anului? concertele difera am inteles de la un prieten

    • #14

      N-ati inteles nimic…baxty se duce ca acolo are un “pool” imens pentru gama 50+ ….

    • #15

      Bugsy tu stii ceva? :)))

    • #16

      De Craciun asculti ler live cu Hrusca.
      Ereticule.

    • #17

      @Baxt: nimic, doar fredonam!

  5. #18

    voluntar inseamna de buna voie si nesilit de nimeni, sau inteleg eu gresit? au ceva tupeu astia cu untoldul, dar prost nu e cine cere, dupa parerea mea.

  6. #19

    Ba, daca adunau voluntari pentru cursa de duminica de Formula 1, mergeam si eu, dar asa…

    • Biletul până în Nisa este în jur de 100€ dus întors la Blue Air, cazare ieftina găsești în Carnoles sau Menton de unde faci 3 minute cu Trenul TER până în Monaco.
      O masa la restaurant este intre 12-15€, ai multe magazine de tip supermarket, în perioada iunie-octombrie poți face baie în Marea Mediterană.
      Aproape la fel de ieftin ca un sejur in Predeal sau Mamaia.
      Zborul durează 2 ore jumătate, poți pleca Joi și te întorci Duminică seara.

  7. #21

    De inghesuit se vor inghesui destui, fiindca astfel vor avea acces gratuit la festival si ii vor vedea pe marii DJ cu muzica de pe USB, chiar daca vor fi nevoiti sa stranga gunoaie.

    • #22

      Vedea? Hai ca esti amuzant. Poate cand ies marii artisti de la buda si intra voluntarii sa o curete.
      Oricum, e ceva de vazut?

    • #23

      Eram ironic, boss, eu sunt mai rocker, asa (classic / alternative rock mai mult, ce-i drept). 😉

  8. #24

    E practica generala in toata lumea. Cei care presteaza au acces la evenimente si ce mai e pe acolo. E win-win.

    • #25

      Pai da…dar noi suntem romani in romania. La noi normalul e altfel decat la altii. Noi stim doar sa aruncam cu rahat si sa cautam nod in papura in orice si in oricine. Doamne fereste sa faca unu ceva…automat dam un search pe google si punem cap la cap niste franturi de informatii din care nu intelegem nimic, dar din care clar rezulta ca “s-a furat dom’le”.

  9. #26

    O sa fie o experienta misto, o sa o treci in CV, o sa te distrezi, o sa cunosti artisti… nu ca o sa muncesti ca un sclav la amenajat locatia, la pazit pe acolo, o sa vezi artistii doar in pozele de pe afise si o sa fii prea rupt in gura sa te mai bucuri de festival, ca trebuie sa dormi pentru ca a2a zis o iei de la capat. Oameni mizerabili, am fo’ si eu chemat de o duduie sa vin cu niste idei de amenajat locatia unui festival si cand am vazut cum pustani de 18-20 carau garduri, impingeau cauciucuri si dadeau cu matura pe jos ca la puscarie in timp de duduia statea cu niste foi in mana intr-un colt la umbra si dadea ordine mi-am bagat pula in gura ei si am plecat strigand si la pustanii aia sa plece ca nu merita sa faca toate alea pentru un amarat de bilet la 30 de lei, ca doar nu era proasta sa le dea abonamente pe toate zilele la 100 de lei, altfel cine mai venea?

    • #27

      pai tu erai la Festivalul Castanelor, noi vorbim de Untold acilea.

  10. #28

    >>persoane între 16 şi 35 de ani
    16 ani inteleg, ca e varsta minima legala, dar 35 e discriminare. Reclamatie?

    • #29

      Pai dupa 35 de ani nu mai ai mobilitatea si energia de care au ei nevoie la strans gunoaie.

    • #30

      35 si o zi: cazi lat dupa 5 minute
      35 fara o zi: esti perfect

    • Se presupune ca la 35 esti destul de descurcaret sa iti gasesti 2 mese pe zi singur. Pana atunci, mai strangi gunoaie dupa alte gunoaie.

  11. dar exista Asociatia Untold. asta probabil e cu voluntarii si Untold SRL face banii. 🙂

  12. #33

    Cam pe cand si un interviu in “Capital” cum s-a ridicat el riscandu-si propriile economii, muncind si 20 de ore pe zi daca era cazul ? 🙂

  13. #34

    Mă pregăteam să-ți sar la gât cu ceva de genul “cum bre, că și pe afară la Tommorrow;and tot cu voluntari se lucrează, e festival mare și știu eu ca e cu voluntari”. Și dau search să vin cu dovezi. Ete dovada:

    “Can I work at Tomorrowland, even as volunteer?
    This is not possible. Every year we work with the same suppliers and our own loyal staff. During the production days we do not have the time to train new crew.

    The acts and dancers are the same team each year and this cannot be offered to other people.

    We cannot allow volunteers to work at Tomorrowland as it is prohibited by Belgian Law.”

  14. Sunt curios ce parere au cei de la inspectia muncii

  15. 2 festivaluri de rahat, pe romanesti, unde se strang in general numai drogati.

    • #37

      Geez, ce gândire tip Coaliția pentru familie (vanilie) .
      Apropo, ai cam multe greșeli gramaticale pe site iar unele formulări sunt aiurea: “Peste 400 clienti cu site-urile lor sunt multumiti de serviciile mele” …

  16. #38

    Poate ramasei io’ ”retardat” -de vreo 5000 de ani…!!! -da’ din……”chestiile” astea- ”culturale” si….”recreative”-unde ”DAI” si bani sii…PIERZI si timpul,NU tee…”alegi” cu NIMIC pentru fizicul sau spiritul tau…!!! Basca ca intri integru -cel putin fizic…!!! – si poti iesi….”flambat”(vezi Colectiv)…
    Oricum ramane valabila ”vorba” :”Existenta smecherilor este conditionata de existenta fraierilor”…!!!
    Apas cuu…incredere….!!!

  17. #39

    Mno, dregii mosului, ca tare ati uitat voi cum e cu tineretea ceasta involburata si repede trecatoare.
    Sincer sa fiu cunosc pustani ( bine…pustoaice) care se ocupa cu asta vara de vara: fac voluntariat pe la festivaluri. Si faca asta de distractie pentru ca:
    .
    1. Ai 16 ani, varsta aia la care n-are nimeni incredere in tine nici sa aprinziun chibrit.
    Nu, nu e ca pe “vremea voastra” cand te trimiteau ai tai la 9 ani din Chisinau in Alexandria singur pe tren ca sa duci un borcan de zacusca. Acum parintii nu-i mai lasa pe astia nici sa treaca strada neasistati pana pe la 14-15…
    Asa ca faptul ca esti de capul tau si ti se da ceva de facut ( fie si sa strangi gunoiul, desi nu asta e 90% din treaba) poate sa fie ceva care sa-ti ofere vaga satisfactie.
    .
    2. Ai de invatat si voluntariatul, indiferent de tipul lui “da bine la dosar” daca vrei sa pleci pe-afara. La dracu’, da bine pana si la SIE, ca tot facea Cetin recrutare pe-aici. Esti obligat sa te adaptezi, sa socializezi, sa cunosti oameni si sa te intelegi cu ei. Sa iesi din bula. Si asta da curaj. Foloseste mai tarziu. Intamplator pustii care se ocupa de asta sunt mai inteligenti si mai cititi ca ailalti. Nu e o coincidenta.
    .
    3. Vezi concertele si te simti “part of the team”. Esti de partea ailalta a gardului. Acolo unde “nu are acces toata lumea” si chiar daca strangi gunoiul din backstage te simti cumva “altfel”. Si nu e ca si cum asta nu ar fi dorinta oricarui adolescent, sa fie special.
    .
    4. Poate esti fan. Asta personal n-o prind nici eu, dar cred ca sunt destui pustani care s-ar lauda pana la pensie ca au adunat gunoiul dupa Van Buren.
    .
    5. Poate n-au ai tai bani. Acum serios, biletul cel mai ieftin pt tot festivalul e undeva la 4 milioane si poate ai tai n-au bani de intretinere. Si cel mai sigur te si culcusec preferential pe undeva aproape si gratis, chit ca-i cort ( ca au nevoiie de staff). Nu stiu voi burghejilor cum ati trait, da’ eu la 16 ani planuiam asa: banii de nas, banii de camping si banii de 10 beri si-un Polar. Snitele si pateu de acasa. Si tot am cel mai dubioase amintiri de care nu m-as desparti nici mort.
    .
    6. Noptile pierdute nu-s tot alea ca la 25-35…Poti sa duci doua la rand fara sa cracnesti. Trei cafele si-un redbull si faci ochii mari ca lemurienii. Bumzi Bumzi!
    .
    7. Daca esti baiet, sanse marite sa duci pionieru’ la ecluza. Se stie, muzica destinde si desface. Picioare in principal. Plus ca musai o sa fie plin de “festivaliste” de cariera care se mai impleticesc, se mai despart de turma…si au chef de carne mai tanara. “Buna, esti ok?. Hai ca te ajut eu sa ajungi la cort/hotel. Abia am iesit din tura.”
    .
    8. Daca esti fata, zi zona la care vinzi, intreb pentru un prieten.
    .
    Si asa mai departe. Sincer, la 16-18 ani singura sursa de bani e pusculita parintilor, asa ca orice lucru obtinut prin munca ta pare o mare realizare si ajuta mult la atitudinea de mai tarziu. Nu e ca si cum la 16 ani te-ar angaja cineva pe bani mai buni sa faci orice altceva.
    #asa_ca_nu_mai_fitz_dujmani.

    • #40

      Primul comentariu cu adevărat gândit.
      In țările civilizate este la moda voluntariatul, sunt universități la care primești puncte daca ai făcut așa ceva.
      Când ești student ai 2 opțiuni: stai in camera de cămin, te uiți la filme si te joci pe calculator sau te duci la concerte și festivaluri unde cunoști lume faină. Oare cine e mai câștigat ? Care dintre cei doi studenți va fi mai sociabil și se va integra mai ușor în societate ? Ce fel de om vrei sa ajungă copilul tau și mai ales ce fel de părinte vrei sa fii ?

    • #41

      @florinos

      Si dintr-o data… BUM! O explozie, o bomba srapnel a explodat de nicaieri.

  18. #42

    untold nu e concursul ala de wrestling in noroi?

    • #43

      3 fani electric cattle au citit comentariul meu…

  19. #44

    o sa fie destui fomisti (intitulati fani untold) care vin acolo si pozeaza cu mandrie pe facebook in tricoul branduit STAFF UNTOLD si apoi sa se laude ca au facut parte din organizare…bine, organizarea colectarii gunoiului dar tot aia e

  20. #45

    In ultimul an de facultate am fost intr-o excursie organizata de BEST si pot sa spun că voluntariatul este o chestie foarte faină. Atunci eram complexat cu nivelul meu de engleza învățată de la TV din filme și desene animate dar m-a ajutat să conversez cu alți studenți veniți de peste hotare.
    Legat de distracție, a fost singura data când m-am cățărat in copac folosind o cordelină și un blocator și singura dată când m-am dat pe tiroliana.
    Eu unul o să-mi încurajez copiii să intre în astfel de organizații studențești mai ales cele care îți pot aduce experiență internațională.

    • #46

      Nu mai bine îi incurajezi sa faca ceva ce-i pasioneaza si din care pot sa scoata bani ?

  21. #47

    La festivalul din orașul din Finlanda unde am stat, unul dintre cele mai mari din țară, existau voluntari ori pentru construcție ori pentru vândut chestii care primeau tot tot așa, masă și intrare gratuită, asta in condițiile in care un bilet era în jur de 100 euro. E o practică răspândită pentru cine nu are bani de bilet.

  22. #48

    Pe Facebook, cand ii vezi contul public, la URL, il cheama ”ducele”. E predestinat, nu? ”Ducele” are iobagi care ii lucreaza pentru doua mese pe zi.

  23. #49

    Intr-adevar, la cati bani fac, puteau sa le ofere si ceva bani. Dar asta e mentalitatea omului (atentie, a omului, nu doar a romanului): maximizarea profitului.

  24. #50

    Daca gasesc voluntari in conditiile astea, de ce sa plateasca ? cam asta ar fi logica. Peste tot in tara sunt patroni care au venituri uriase dar nu ar da nimic in plus angajatilor.
    Pe de alta parte ar fi greu sa managerezi 1000 de angajati, contracte, unii nu vin etc.

    In rest, modelul omului care si-a facut afaceri prin manevre cu ONG-uri si bani publici.

  25. #51

    Printre altele, cine vrea sa vada muzica electronica de calitate si chiar live, pe Cluj Arena, va merge nu la Untold, ci la concertul Depeche Mode! 😉