IAR ASTĂZI

Emilia Şercan, absolventă, în 2003, a Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism din Sibiu, a plagiat bucăţi întregi în lucrarea sa de licenţă intitulată «Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare», scrie publicaţia, adăugând că cele două cărţi din care a copiat sunt «Jurisprudenţa europeană privind libertatea de exprimare», cu subtitlul «Aspecte privind hotărârile Curţii Europene a Drepturilor Omului», care îi are ca autori pe Monica Macovei, Mircea Toma, Ana Coculescu (coordonator) şi Adrian Tudorică şi «Ghid juridic pentru jurnalişti» (ediţia a III-a), scrisă de Monica Macovei, Adriana Drăgăliţă şi Dan Mihai. Ambele cărţi au fost publicate în 2002.

Pontul a fost trimis, de data asta, către Turnul Sfatului. Evident, o servită ca toate celelalte chestii care apar brusc, după ani de zile, când e nevoie.

Din păcate, dacă este adevărat, doamna Șercan s-a compromis iremediabil și a compromis și mișcarea de dezvăluire a mizeriilor pe care, iată, le-a practicat cu succes.

Păcat.