Mai mulţi comercianţi de suveniruri care îşi desfăşoară activitatea în târgul de lângă Mănăstirea Prislop au primit notificări de la o casă de avocatură, în numele unei firme din Marea Britanie, în care au fost anunţaţi că nu mai au dreptul să vândă produse imprimate cu numele şi imaginea duhovnicului Arsenie Boca.

Andor Şandor, un cetăţean maghiar, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi le cere celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi. „Vă aducem la cunoştinţă că Beneficiarul amintit mai sus este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate la nivel european Boca Părintele şi Arsenie şi asupra imaginii industriale a părintelui Arsenie Boca. Motiv pentru care vă solicităm, cu respect, să sistaţi de îndată comercializarea tuturor bunurilor ce poartă denumirea sau imaginea Părintelui Arsenie Boca, având în vedere că aceste bunuri intră sub incidenţa şi protecţia oferită atât de legislaţia internă privind combaterea concurenţei neloiale şi a Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, cât şi a Legislaţiei europeană”, se arată în documentele primite de comercianţi.

Via

Cu sinceritate vă spun, am râs de mi s-a scrântit falca, cred. Vă dați seama ce e în sufletul omuleților ălora care profitau de naivitatea imundă a românilor și făceau bani din sfântul arsenie?

Și nu faptul că cineva le interzice să mai vândă obiecte chinezești cu chipul minunat al sfântului îi arde mai tare. Asta e, poate nu știați, dar, la un moment dat, în românia, cineva a licențiat cuvântul umbrelă, de toate magazinele de bricolaj au scos obiectele cu denumirea de umbrelă de la vânzare. Deci se întâmplă și chestii mai grave.

Dar cum să ne interzică nouă asta un ungur? UN UNGUR? Sfântul nost este oropsit de unguri? Păi trebuie să punem mâna pe pari, furci, topoare, coase și să mergem la Budapesta, fi-r-ar mama lor de boangheni să fie!!
Pe ei, flăcăi!