Am citit un articol foaaarte interesant, care m-a dus cu gândul la #unițisalam din ultima perioadă și acțiunile lor.

Știți că marea pedalare în domeniu este includerea roșiei montane în patrimoniul UNESCO, pentru conservarea nemaipomenitele galerii romane, nemaiîntâlnite decât în cateva zeci de locuri prin românia. Pentru că, nu-i așa, dacă zona intră în patrimoniul UNESCO, vor începe să crească numi trufe pe dealurile roșiei, iar fiecare roșian va trăi din închirierea vilei de protocol din spatele curții.

Păi să vedem ce înseamnă UNESCO în românia.

Cel mai important proiect de cercetare arheologică din România, cel privind cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, a fost stopat, în ciuda faptului că vestigiile au fost incluse pe lista UNESCO din 1999. După ce a alocat 7% din proiectul de 5 milioane de euro, demarat anul trecut, Ministerul a lăsat arheologii fără bani.

Deci înțelegem și noi că UNESCO nu înseamnă de fapt nimic, ci doar o manipulare sinistră la adresa oamenilor de la Roșia? UNESCO nu aduce bani, nu aduce săpături, nu aduce turiști, nu face șosele și nici WC-uri publice, să aibă unde să se deverse salvatorii când vin anual, la fânfest. UNESCO e doar un abțibild și cam atât.

Restul sunt doar manipulări.

#UNITISALAM!

Articolul