Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj Avangarde consideră că România nu ar trebui să se unească cu R. Moldova, 40% au o părere bună despre Maia Sandu, dar 75% nu cred că e o idee bună ca aceasta să candideze la Preşedinţie în România. În eventualitatea unei invazii imilitare a Rusiei în Republica Moldova, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (56%), consideră că România nu ar trebui să ajute cu trupe statul vecin, dar 48% susţin sprijinul cu tehnică de luptă.

Pentru cine nu știe, Avangarde este un mare institut de sondare a opiniei publice, format dintr-un singur om, marele Marius Pieleanu. Pentru cine nu știe cine e Pieleanu, ne pare rău că ați pierdut ocazia de a vă cultiva, Pieleanu este sociologul de casă al PSD, când PSD are nevoie de rezultate, Pieleanu prestează ca și când.

Dacă cumva vă întrebați la ce folosesc rușilor asemenea predicții, o să îmi permit să vă zic că îmi pare rău, în primul rând. După care o să vă explic că marea masă a votanților români este formată din nehotărâți. Care nehotărâți abia așteaptă un brânci mic, într-o direcție sau alta. Se numește brânciul Pieleanu.

Nu mai vorbim de curentul de opinie care se formează, cu suficientă promovare, în ziarele acolite PSD. În notime ajunge cel mai discutat subiect și toată lume ȘTIE că, de fapt, românii se opun unirii cu Moldova și se opun ajutorării ei în cazul unui conflict.

Plus mapele de presă care ajung la Bruxelles și în toate cancelariile occidentale.
Da da, brânciul Pieleanu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Sper ca nu iti faci iluzii ca majoritatea comentariilor nu vor discuta despre oportunitatea unirii cu Moldova si despre restul intrebarilor din sondaj, ocolind cu ignoranta esenta problemei.

    1
    • #2

      Qed

    • #3

      Pai esenta problemei e daca sondajul e pe bune sau nu. Ca daca e pe bune, nu e nici o problema (sau branci). Si nu vad de ce nu ar fi pe bune rezultatele.
      Pai mai mult de jumatate din romani n-ar ajuta nici o alta provincie sau judet decat a lor in caz de atac, daramite alta tara. Cam o treime ar fugi ca potarnichile la primul semn.

    • #4

      nu, nu aia e esenta problemei:)))

    • #5

      @Boris: E pe bune sondajul, mie mi-a venit pe filiera Questia. Dar cam stupid puse intrebarile, d-aia l-am si notat cu 1 din 5 stele.

  2. #6

    Apropo, exista sociologi adevarati, impartiali, etc in Romania sau sunt toti piele(anu) p..ii?

    • #7

      nu cred. toate au fost achizitionate de USL

    • #8

      Barbu Mateescu… dar ala nu are institut de manipulare, pardon, sondare

    • #9

      Barbu Mateescu 🙂

    • #10

      Barbu Mateescu e clujean, nu cred că se poate pune bază pe el.

    • #11

      Mai e un pesedist notoriu care mai baga comentarii si prin beci (parca si p-aci, dar nu sunt sigur).

    • #12

      cryptoferocita ala? sau comisarul moldovan. Constantin e Gherasim de dincolo

    • #13

      nu, bre, nu lesinati d-astia platiti la punga de Sârmulita, ci unu’ persoana relativ publica.

    • Eu știam de Dan Mihalache, mai sunt și alții?

    • #15

      @nea_zapada Cred ca te referi la Muirel Palada sau stai ca stiu, ala cu politichiile lui, Cristian Banu.
      Este? Presimt eu asa…

  3. O (alta) problema este ca publicul e pus sa raspunda cu DA sau Nu la intrebari care implica rationamente, studii si evaluari ceva mai complexe, in situatia in care 90% din populatie e undeva la limita analfabetismului functional. Prin urmare, statistica emanata din astfel de intrebari e cam irelevanta si astfel e usor a fi folosita la o mica manipulare. Noroc ca un sondaj nu va sta la baza unei decizii atat de importante cum e unirea a doua tari, nici macar un sondaj pe esantion mare, numit referendum.

    • #17

      Nu pot sa nu observ cum marșează propaganda in frunte cu Sosoaca, Lazarus, Hartmann și alți lătrăi pe faptul că în Moldova e dezastru de când e Maia Sandu președinte mai ales de când e în relații foarte bune cu Bolojan.

    • Da, in razboiul informational era nevoie si de un sondaj care sa intareasca linia, sa-i dea o lumina de legitimitate, asa ca a fost lansata racheta Pieleanu.

  4. #19

    Ce conflict bre sondajistilor, sar aia peste Ucraina ca sa ajunga in Moldova?

    • #20

      Cum e aia cu pulanul minte nu are? Exact așa și cu contribuția ta.

    • #21

      Nu, explica-mi cum o sa atace Moldova, care nu are granita cu Rusia. Cu rachete? Ce rezolva aia?

    • #22

      Acum situația nu-i roză pentru ruși. Chiar și așa au încercat mânării cu schimbat de guvern la Chișinău și tare-ar mai face o ivănească prin Transnistria dacă li se pare că se poate. Mai an când nu știam dacă rezistă Odessa, cum se punea problema?

      Dar, na, S și alții ca el trăiesc prin Inorogia și au impresia că totu-i o joacă. Războiul se termină și rușii sunt bătuți când se duc toți în cervixul mamii lor de unde au venit în 2014. După care probabil urmează al doilea Război Rece. Sau un nou 1917. Sau om vedea. Până atunci, proști să fim să ne culcăm pe o ureche.

  5. #23

    *pielepuleanu

  6. #24

    Că tot vorbim de sondaje – de sondajul ăla minune cu rusofobia, realizat mai de mult de universitarii ăia minune de la Tg. Gorj, nu se mai aude nimic? Cel distribuit și aici pe blog de expertul în relații internaționale FlaviusM și șeful lui? Acolo nu tot banii rușilor ierea?
    Eu încă aștept rezultatele “sondajului”. Apropo de sondajele pwlii: Rise Project a scris în 10 ianuarie 2023 despre astfel de sondaje și despre adevăratele lor scopuri. Și a cerut și opinia unor experți. Puteți citi aici despre ce e vorba www.facebook.com/hashtag/risecheck.
    By the way, cam brusc și cam prea abrupt pentru unii saltul de la autobază la mare expert în informații, ulterior mare profesor universitar. FlaviusM, te rog să transmiți asta lu’ dom’ profesor.

  7. #25

    Niciodata nu am inteles problema cu faptul ca banii rusilor ajung in tara. Pana la urma sunt cheltuiti in economia noastra si aduc plus valoare, pe langa beneficul ca aduc o echidistanta in discursul public.