În general, când ajung prin alte țări, urmez regula de bază a turistului deștept. Nu mănânci în centrul orașului unde ești și nu te duci acolo unde e gol, ci cauți localul unde e plin de cetățeni indigeni relaxați, care mănâncă bine și beau la fel de bine.

Desigur, câteodată sfaturile astea geniale sunt fix pix.
În Cehia am mâncat o vită genială la un pub aproape gol, după ce aproape am vomitat niște porcuț la proțap, care era condimentat, cred, cu gunoi de ăla bunul, cehesc. În Spania, m-am dus unde era aglomerația de spanioli mai mare și am mâncat cel mai insipid burger din lume și o supă de pui care avea gust de concentrat de ghimbir și o culoare de parcă trecuse prin iarna nucleară.

În Suedia am vrut să văd cum miroase surstromming, dar nu am avut noroc să dau de el. La Roma am mâncat pizza și paste bolognese. Bunicele, dar nu extraordinare. Să nu vă cumpărați niciodată mici în Albania.

Mna, voi cum vă alegeți mâncarea prin țările pe unde treceți? Aveți recomandări directe în diverse orașe? Ar fi interesant un compendiu, mi-ar fi util inclusiv mie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

71 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Suni un prieten care-a fost / locuit pe-acolo.

  2. #3

    Ultima excursie a fost la Antwerp, acum 3 zile, si dupa ce am cautat cel mai bine cotat restaurant cu fripturi de pe tripadvisor, chelnerul ne a refuzat politicos din motiv ca eram 7 insi si nu face fata. Apoi manati de foame, am nimerit 20 de metri mai departe intr un local cu preturi bune, mancare delicioasa si portii uriase. Si ospatarita era romanca. TLDR: unde nimeresti, daca nu esti sigur de igiena, baga o tuica.

  3. #4

    Cand calatoresc cu munca intreb sau sunt dus de gazde. Cand nu, o regula de baza e in suburbii, unde sta clasa medie familista care nu se mai excita la 50g de paste facute castel.

  4. #5

    Ma scuzati: localul din Antwerp e Grand Cafe du Nord.

  5. #6

    Eu ma iau dupa recomandari. Nu-mi iese de fiecare data, dar pana acum a fost ok. Tripadvisor, Google, primele chestii care apar. Google Trips are niste categorisiri dragute gen Budget, Family / Kids friendly.
    Si ma mai iau dupa pozele celor care au fost acolo, indigeni sau nu. Asa am gasit Rozmaring Vertenglo sau cum se cheama, ori Bagolyvar in Budapesta – cam la mama naibii, cam goale cand am fost eu, dar si-au atins scopul.
    Daca ai si ceva prieteni care au trecut pe acolo, iti poti face o idee la fel de buna, in functie de cat de bine iti cunosti prietenii :).
    In Belgia (Bruges) am luat un tur cu ghid care a recomandat cateva restaurante atat in functie de ce vrei sa mananci si/sau sa bei, cat si in functie de cat esti dispus sa platesti pentru asta (de ex Forestiere au mancare buna dar putin cam scumpa).
    Cu riscul de a deveni Captain Obvious, de fiecare data m-am lasat condus si de ‘gut feeling’ si a fost bine. Nu neaparat exceptional, dar bine…

  6. #8

    Cam ac reguli plus tripadvisor. Prefer mai scump decat sa dau gres.
    Unde naiba ai mancat in Madrid? Exceptand prostiile turistice, in Madrid se mananca bine.

  7. #9

    Am mancat “autentic” In Italia si Spania unde jumatate din personal era din Romania, deci practic pizza sau paella aia o puteam manca in tara la sfert de pret. Acum cel mai ok mi se pare sa ma opresc intr-un parc sau pe o banca cu ceva panorama, unde mananc ceva street-food cu o bere locala.

    • #10

      Adica ce nu tb sa mamanci…paella.si pizza.
      E f greu sa nu dai peste personal roman in restaurante. Ii respect, muncesc greu si mereu dialoghez cu ei.

  8. #11

    Pe banca in parc, din conserva de acasa.

  9. #12

    Nu-mi pasa niciodata de mancare cand sunt prin tari straine, sunt prea ocupat sa ma holbez la tot ce e nou si sa ma plimb cat mai mult, stiu ca sunt multi pasionati de mancare si rad de astia ca mine care tot la Mec si KFC mananca cand sunt intr-un loc nou, dar in cazul in care nu ma acompaniaza cineva din orasul respectiv care sa stie sigur un loc bun in care nu voi regreta daca ma duc sa mananc si sa beau ceva, prefer sa aleg varianta cea mai usoara si sa-mi consum timpul cu altele decat ganditul la mancare .

  10. #13

    Ca tot omul fac research si citesc asiduu review-uri si tot asa pana ajung acolo. Iar acolo metoda de fapt e incercare si eroare sau e cineva localnic si imi da o recomandare super ok.
    Dar de cele mai multe ori e bulan

  11. #14

    Nu am umblat prea mult prin lume dar
    In Olanda am mancat unde m-a dus cel care m-a invitat ca nu aveam bani nici de un sanvish, probabil de aceeanu am fost extaziat de bucataria lor.
    In Turcia am avut un ghid care s-a gandit la portofelul meu si nu m-a lasat in restaurantele pentru turisti. Nu am fost doc impresionat de mancare, buna dar in localuri inghesuite si nu extraordinar de curate.
    In Slivacia am fost doar la un restaurant mai de fite si a fostr superb.
    In cehia am intrat unde m-a apucat foamea si a fost extraordinar. Totul a fost perfect, atmosfera servirea , mancarea. Recomand orice gâscă sau rață iar porcul se gateste ca nicaeri in Romania.
    As merge maine si numai pentru o masa intr-o berarie de țară.
    Fost

  12. #15

    Asta pentru ca Spaniolii nu mănâncă supa de pui și burgeri. Eu mereu aleg un local in funcție de locație – sa nu fie turistic / lumea din interior – sa nu fie turiști prea mulți / prețuri – nici cele mai mici dar nici exagerate / meniu – sa aibă un specific, nu cu de toate. Unde sunt taverne pline și lumea așteaptă o masa acolo clar e de așteptat. Ajung in baruri unde văd turiști venind ghidați de fel și fel de bloggeri sau TripAdvisor și comanda arătând pozele de pe net pentru ca aia habar nu au de turiști și nu Vb nici o limba straina , așa știu sigur ca localul merita revizitat. La mine in oraș dacă trec de mai multe ori pe lângă un restaurant și văd ca mereu e animat atunci ma duc și eu , trebuie sa fie ceva acolo.
    Never ever după TripAdvisor, manoritatea sunt chestii fumate , bune acum 10 ani când a apărut TA și overpriced.
    Mai întâi te interesezi ce se mănâncă in zona respectiva și ce poate fi specific locului, după aia cauți și un local propice. Nu mănânci coada de taur in Fuengirola, mănânci in Cordoba care e premiat pentru așa ceva.

  13. #16

    Eviti capcanele pentru turisti, cauti localurile frecventate de localnici si, eventual, te mai inarmezi si cu un ghid Routard. Francezii dau mare importanta mancarii bune si, de cele mai multe ori, fac recomandari bune chiar si in cazul restaurantelor ieftine.

    • #17

      In ghidul Retard scrie și cum îți dai seama care e local capcana?

    • #18

      De alea iti dai seama si singur, daca nu esti retard. Stau fix in calea turistilor si au preturi in consecinta, nejustificate de nimic altceva. Le eviti simplu, ocolind turma. Aia din ghid se multumesc sa nu le recomande.

  14. #19

    Miroase cam a amoniac (gen vopsea de par permanenta, pisulica sau o prajitura in care ai scapat prea multa soda).

  15. #20

    Trip Advisor

  16. Am stomac de struț și oricum, a mea nu pleacă fără farmacie după ea. Mâncăm unde vedem mai multă lume sau unde ne spune feelingu’ că i ok localul. Până acum, toate bune.

  17. #23

    Ma “plimb” pe vase de croaziera de vreo 4 ani, timp in care am fost turist de o zi sau doua in foarte multe locuri. Satula de mancarea de pe barca, ies mai tot timpul afara sa degust bucataria locala.
    De obicei merge treaba asta cu dusul in localurile poplulate de bastinasi, dar am fost dezamagita de cateva ori asa ca inainte sa ies intr-un loc nou fac putin research pe tripadvisor sa vad cam ce mi s-ar potrivi in functie de pofte si buget 🙂
    Mai nou, de cand cu moda asta cu street food, am gasit mancare excelenta pe strada.
    Bine, mie imi place sa degust bucataria locala chiar daca de multe ori e ciudata.
    In europa de cele mai multe ori ma duceam in bodegi unde gaseam mancare excelenta de cele mai multe ori. Ajuta si sa intrebi localnicii unde se poate manca bine, de cele mai multe ori sunt foarte fericiti sa iti recomande restaurantul lor favorit.
    Offtopic
    Desi te citesc de vreo 10 ani, e prima oara cand comentez si vreau sa iti multumesc ca imi faci ziua mai buna chiar si cand sunt la mama dracu in insulele din pacificul de sud 🙂 arhiblog.ro e sursa mea de stiri cand sunt departe de casa <3

    • #24

      multumesc frumos :*

    • #25

      Acum, citind commentul mi-am dat seama ce analfabeta sunt. Asa imi trebuie daca imi fac curaj sa scriu un comment pe blogul seniorului dupa multe shot-uri in crew bar.
      Am uitat sa mentionez metoda cu care nu am dat gres niciodata:
      Se studiaza meniul de la intrare. Daca e satisfacator se da o tura de restaurant in care te holbezi insistent la ce au aia pe masa.
      Daca miroase bine, arata bine si ti s-a facut foame instant, te asezi la o masa si comanzi.
      100% pleci multumi si iti e si mai usor acum sa alegi ceva din meniu.
      A fost mai greu la inceput cand imi era rusine sa plec daca ma aseza hostessa la o masa, dar pe pricipiul nu ma mai vad astia niciodata si manac cum imi place pe banii mei am trecut relativ usor peste asta.

  18. #26

    Recomandările de pe Google le-am verificat constant în ultimii trei ani in Spania, Franța, Italia. Identific pe Google un restaurant apoi confirm și pe TripAdvisor. Această combinație nu a dat greș niciodată. Cel puțin la capitolul patiserii, în Italia, mi-a generat cred cele mai bune alegeri.

  19. #27

    Noi incercam să păstrăm lucrurile cât mai simple și să pierdem puțin timp cu masa. Street food peste zi, și seara mergem la un restaurant, ales pe bază de feeling. Oricum, eu aș putea să mă lipsesc și de ăla, mie tot timpul mi se pare mâncarea de pe stradă mai bună și mai interesantă decât la restaurant. In plus, nici nu pierzi o oră jumătate ca să mănânci.

  20. #28

    Chestia cu mersul si mancatul unde manca bastinasii e frumoasa pe hartie dar in realitate functioneaza mai greu. Nu ai mult timp la dispozitie sa te abati din zonele turistice unde ai acces la mijloace de transport in comun, la Uber taxi,, la zone pietonale legate intre ele. Asa ca mergi pe instinct cu cateva tips&tricks: cauta restaurante gen bistro in zonele centrale sau cu specific de taverna. In general nu au preturi exagerate, au terase cu priveliste misto, mancarea ti se aduce relativ repede pt ca au putine meniuri si se gateste bulk, au meniuri cu specific traditional pt ca in general vrei sa manci asa ceva(meniurile au 2-3 chestii). Nici nu pierzi 2 ore la masa, nici nu te umfli ca sa te ia moleseala, plictiseala pe copii si nu mergi la dracu in praznic.

  21. #29

    De obicei caut specificul local la preț accesibil, în special unde mănâncă localnicii. Evit pe cât se poate localurile centrale și de lângă principalele obiective turistice.
    Cunosc mulți care odată ajunși într-o tara straina primul lucru e sa repere e McDonald’s – ul și sa mănânce numai de acolo ca le e frica sa experimenteze.

  22. #30

    Eu nu stiu unde sa mananc, eu stiu doar unde sa beau.

  23. #31

    Cauți pe amfostacolo înainte să pleci, de obicei trec românii și restaurantele cu plusuri și minusuri.

  24. #33

    Cu riscul de a-mi lua minus de la hipsteri…dar spun trip advisor. Niciodata nu a dat gres indiferent de tara.

  25. #34

    Deși îmi fac niște liste cu 2-3 restaurante de pe tripadvisor, nu ajung mai niciodată la ele 🙂

    Mâncăm pe unde apucăm, pe unde pare mai curățel și mai populat. Am mâncat și la terase pe plajă, și la “împinge tava” pe autostradă (vezi Rosenberger sau Marche’), și în orașe mari, și în vârful muntelui și deși au fost cazuri când mâncarea a fost doar ok-ish ca gust, până acum nu am avut nici o problemă (knock on wood). Nu ne aruncăm la SF-uri dar mâncăm variat. Never la mec, kfc, etc. Puștiul mănâncă de pe la 2 ani ce luăm și noi, deci dacă era ceva, măcar el ar fi reacționat mai urât.

  26. #35

    Prin tarile astea restaurantele nu sunt pline tot timpul. Exista un anume orar pentru pranz si pentru cina. Majoritatea sunt pline doar atunci. Unele deschid doar pentru astea 2 intrucat in restul timpului ar sta goale . In consecinta daca ajungi in contratimp cu bastinasii e posibil sa le gasesti goale. Asta nu inseamna ca mancarea nu-i ok.

  27. #36

    In primul rand te uiti ce au oamenii in farfurii, cum arata mancarea, cat de copios infuleca, daca lasa in farfurie. Apoi te uiti la meniu si la preturi, nu vrei sa ai surprize neplacute si sa arunci 30 euro pe o chestie de 10. Meniul bogat nu e garantia ca stiu si pot bucatarii sa faca tot ce e acolo, mai ales in zone turistice aglomerate, multe chestii sunt la misto, doar sa para ca sunt restaurant respectabil. Meniul scurt inseamna ca fac repede mancarea si probabil bine. Cu cat restaurantul e mai cu staif, cu fete de masa frumoase si calcate, scaune tapitate, etc, cu atat cresc sansele sa mananci mediocru si scump. Eu nu am greturi si gomosenii din astea de turist pedant, ma asez la masa si ma uit la preturi, e peste 25 euro masa de om cu bautura, ma ridic frumos si spun fara greturi “prea scump pentru mine”. Am facut asta de cateva ori, prin Budapesta, prin Valencia, Barcelona, Tenerife, Italia. Pretul mare era motivul lipsei de aglomeratie in acele restaurante.

  28. #37

    Eu sunt un călător frecvent, adică în fiecare lună plec 3-4 zile undeva. Tactica mea de a găsi mâncare bună este…couchsurfing.org. Am un cont de mulți ani pe această platformă plină de localnici. Drept urmare, înainte de a pleca undeva caut grupul orașului în care mă duc, intru și întreb localnicii unde se manâncă bine. Din 10-15 restaurante care mi se dau, tot nimeresc 2-3. Nu am dat greș niciodată. Nu mai folosesc tripadvisor deoarece este plin de reclame voalate și după ce mi-am luat-o în freză în Maroc, Fez cu un restaurant la care am plătit 20 de euro de persoană pe o mâncare insipidă.

  29. #38

    În Bratislava caută lanțul Klubovna, au circa 3 locații (inclusiv in centru). O altă variantă super tare e Patronsky Pivovar (puțin departe de centru, dar merită). Aici recomand ciorba de varză, coastele și ciolanul. Toate cele de mai sus au și meniuri în engleză. Prețurile sunt acceptabile (ciolanul de 1,8 kg e 16 euro).

  30. Daca esti in locuri turistice si “centrul” e prea mare sa iesi din el, niste reguli de baza ar fi: meniu fara poze, meniu nu prea mare, si, desi incomod, restaurante mici si aglomerate, unde tre’ sa mananci afara, in picioare, sau afara in picioare 😀 In locuri mai putin turistice, un ochi pe google maps la reviews dupa ce ochim un loc care pare simpatic.

  31. #40

    De asemenea, pentru cei mai sociabili, eu mai întreb și lumea pe stradă :))) Am observat că indiferent de țară, toată lumea este foarte dornică să ajute un străin să găsească un restaurant decent. Niciun localnic nu este de acord cu chestiile turistice, drept urmare sunt foarte bucuroși să dea sfaturi. Am făcut asta în Spania, Maroc, Germania, Italia, Polonia iar rezultatul a fost peste tot la fel- excelent. Evident, trebuie să fii o drăguță, așa ca mine 😛

  32. #41

    Eu intru pe tripadvisor sau google trips si caut ceva din top 10 si ma uit la comentarii si poze.
    Incerc sa caut un restaurant care ofera mancare traditional din zona in care ma aflu. In Milano am fost la o pizzerie de cartier(dar care era in tripadvisor) unde am mancare cea mai buna pizza, nu arata ca pozele din reclamele marilor lanturi de pizzerii dar gustul cu siguranta il depasea. 🙂

  33. #42

    Restaurant de cartier aproape de locul de cazare, preferabil frecventat,eu mai am o chestie,întreabă un taximetrist unde sunt cei mai grași chelneri-cu asta n-am dat niciodată greș.

  34. Să știi că și eu cugetam odată la faptul că toată lumea se îmbulzește la un restaurant unde e mare aglomerație și, da, mâncarea inspidă, în timp ce peste drum e un alt loc pustiu. Și pustietatea asta poate deriva din simplul fapt că e nou deschis și lumea nu știe de el. Bașca mă îndoiesc că un local nou apărut va face rabat la calitate (mă rog, poate e mult spus), preferând să își bată joc de puținii clienți curajoși, decât să atragă alții.. E cu dus-întors toată treaba asta. Peste 1 an poate deveni unul dintre restaurantele solicitate, dar cineva trebuie să îi dea credit, ca să reziste în timp.

    Altfel, sunt interesată și eu de recomandări în Roma și Bruxelles.

  35. #44

    In Italia se evita restaurantele aproape de punctele turistice..in Roma cele mai recomandate pt pizza sunt cele cu specific napoletan..din punctul meu de vedere.. celelalte pizzerii sunt generaliste..au aceasi reteta si cam au acelasi gust…pizza napoletana e simpla si mult mai gustoasa.
    Pt paste recomand tratoriile de la periferia Romei sau daca se vrea ceva mai aparte pt cei care au ceva cunostinte de italiana recomandarile lui chef Antonio Canavacciolo..nu vei da gres..acum depinde de gusturile fiecaruia..deobicei pastele italiane nu se fac cu mult condiment sau sos asa cum prefera cei din Romania sau bulgaria.
    Pt albania..ca un viitor cetatean al acestei tari si un incepator cunoscator in ale obiceiurilor locale…in Tirana e un mixt de bucatarii..greaca,turca,sarba,kosovara..deci cam greu sa gasesti ceva specific si pe gustul tau.
    Am mancat mici identici ca in Romania..foarte suculenti si mari..in Puke situat mai in nord la granita cu Muntenegru.
    PT celelalte tari nu ma pronunt..eventual din spania prin vara cand ajung la Barcelona

    • dic’ asta… pai daca emigrezi in Albania trimite-i si seniorului un articol despre cum se emigreaza acolo. Desigur, dupa ce te-ai stabilit bine.

    • #46

      Daca il intereseaza subiectul..sigur va pune intrebari.
      Eu ca fost cetatean roman..nu stiu cum e treaba..ce acorduri sunt intre tari..pt ca Albania Italia au alte acorduri ..si totusi am avut ajutor local..adica prieten albanez cu relatii and stuff,si ca paranteza..cand am zis prima data ca sunt roman..au aruncat o privire de parca mai bine detonam o bomba..apoi cand am zis ca sunt si cetatean italian..au schimbat foaia si termenii

  36. #47

    Oriunde ma duc ma aleg cu cea mai naspa chestie asa ca nu imi mai bat capul. Toti plescaie de placere si mie imi vine sa vomit. :))

  37. Cauti pe google reveiew-urile si pozele. Multa lume pozeaza si meniul.
    Din pacate tripadvisor s-a cam dus la vale. Toate localurile vechi au rating mare si alimentat constant de chelnerii care cer ostentativ sa le lasi un review sau meniurile in care te roaga la fel.
    Algoritmii tripadvisor nu prea dau vreo sansa unui local mai nou de ~10 ani

  38. #49

    Tripadvisor rulz! De obicei cele care sunt in top au preturi mai mari decat media, dar sigur vei manca bine acolo. Citeste totusi reviewurile. Daca sunt prea multe negative, alege altul.

  39. #50

    Si pentru ca dupa o masa buna merge o tigara buna poate ar fi interesant sa spuna oamenii si cum e cu fumatul in tarile astea.

  40. #51

    In Viena recomand cu incredere coastele de la 1516 The Brewing Company. Bune de te lingi pe degete 🙂

  41. #52

    Simplu. TripAdvisor, FourSquare si mai nou Google. Aplici filterele necesare si urmaresti atent review-urile.

  42. #54

    mecu baws :)))
    e la fel piste tot

  43. #55

    Praga: Sklipek (in zone Andel). Coaste de porc, ciolan. Delicioase.
    Noi cand mergem acolo doar asta comandam. Nu stiu sa iti spun daca si alte mancaruri din meniul lor sunt la fel de gustoase.

  44. #56

    Mi-a spus taica-miu un principiu bun, verificat si de mine, care se aplica bine prin tarile germanice:
    – cauti primaria (Rathaus);
    – vezi daca au carciuma, de obicei se cheama Rathauskeller sau Ratskeller.
    – daca nu, vezi daca prin preajma e alt Keller (beci, pivnita) relativ spalat
    Se mananca mancare traditionala germana si au vin foarte bun.
    Explicatia lui, pertinenta, este ca din evul mediu pana mai incoace, una din obligatiile primariei era sa stranga vin si grane pentru eventualitatea unui asediu. Vinul si granele se mai reinnoiau. Unde se dadeau spre vanzare? La carciuma primariei. Aveai sanse sa bei un vin vechi foarte bun la preturi decente.
    Investitorii contemporani au preluat bisnisul primariei si incearca sa mentina aceasta “faima”.
    Acum, la Munchen te vei trezi intr-un restaurant ultra select cu preturi pe masura. Mai pe la tara, carciumile sunt cu preturi mai populare.
    Personal mi-au placut cel mai mult cele din Aachen si Trier.

  45. Traim in secolul 21, deci trebuie sa ne bazam pe recomandari. Dar, atentie, recomandari de tipul: PIZZA QUATRO FORMAGGI LA PIZZERIA X. Caci am intalnit localuri cu o mancare buna si restul proaste. Dau si-un exemplu: in Cluj, la varzarie, doar varza e buna. O banala limonada este oribila ca gust. Asa ca cine-ti recomanda varzaria trebuie sa-ti recomande si PT CE sa mergi la ea.

  46. #58

    n ai vrut sa mergi la 5 guys in madrid pt burger :)) ca sa fiu in subiect, de cele mai multe ori caut pe tripadvisor, nu ma sperie reclameme ascunse, ca un roman ce sunt, am invatat sa miros vrajeala.

  47. las instinctul sa ma duca. Crezi ca is gras degeaba?

  48. #60

    Ce de sfaturi..tripadvisor..google..da unu nu ar spune de restaurante cu stele michelin..stim ca cititorii arhi.ro sunt cei cu level 3000€ pe luna in sus:-)
    Deci asa patesti cand nu stii ce inseamana..intri cu consoarta..citesti prin meniu ca prin coran..apoi cand vine nota…dai cam tot ce ai prin porofel…cam la 400€ pt o cina..da esti boss de boss..si foamea cateva zile,.deci astea da experiente cand mananci dupa recomandari

  49. #61

    Cel mai dureros subiect, mâncarea in alte tari( care alte tari pot însuma vreo 15 zile lunar de câțiva ani încoace ). e relativ simplu, Asia se rezolva cu mec, kfc sau chestii universal comestibile, mic dejun bufet dacă se poate și cina de la market. In Australia, Europa și SUA caut ceva relativ aproape de hotelul unde stau, restaurant internațional unde sa fie lume ca altfel e puțin dubios. Dar in general supermarketurile și mâncarea din malluri m au salvat, cu room service nu prea am avut probleme, street food e alta varianta..

    • “Asia se rezolva cu mec, kfc “

    • #63

      Mc si KFC in Asia? Why?:(

    • #64

      pt ca e cea mai safe opțiune și pt ca nu sunt compatibila cu felul lor de a găti? am pierdut șirul de câte ori am fost in Asia și nu mi amintesc sa fi mâncat ceva sa îmi placa. Nu mi plac orezul sau noodelsii, nici legumele semi gătite sau mâncarea dulceaga. Acum câteva sapt am fost in Seoul, am încercat o supa de fructe de mare cu noodelsi. Pana a doua zi mi a fost putin greață și sunt sigura ca mâncarea in sine nu avea nicio problema.

  50. De cele mai multe ori localurile frecventate de bastinasi au un meniu scris doar pentru turisti. Am observat in cateva ocazii ca bastinasii aveau in farfurie ceva ce nu exista in meniu, asa ca daca arata bine ce vad merg pe principiul “da-mi si mie ce mananca ala acolo”

    • #66

      adevarat. supa de pui nu era in meniul in engleza pe care mi l-au dat n spania

  51. #67

    Foursquare – Testat in New York si Barcelona…greu sa dai gres. Daca nu ai foursquare, intreaba localnicii… in Berlin am gasit o super berarie cu mancare geniala doar punand o intrebare

  52. #68

    Simplu: Foursquare

  53. #69

    Cred ca 5 guys chiar face burger bun parca, dar in general se mananca bine in Spania daca vrei haleala traditionala, burgeri si nenorociri americane dau cu virgula.Ai ales rau locatia, zic eu…Marti seara am revenit in Madrid,ca te puteam indruma personal la un restaurant(sau mai multe..) cu mancare buna.Cand mai treci pe aici anunta pe blog inainte, si poate bem si o bere sau vin local.

  54. Dai gherla si cu TripAdvisor de nu se poate, daca te uiti la topul recomandarilor din orice oras de doamne ajuta Europa, primele 3-5 restaurante sunt numai avioane de restaurante, din alea de restaurante, de pleci rupt de foame si nu iti dai seama ce s-a intamplat:)) Mai bine mai intrebi in stanga, in drepta sau mai citesti pe altii mai umblati.

  55. ba nene eu sunt analfabet, din ce vad:)))